Kennisdelen is essentieel om van elkaar te kunnen leren wat werkt en wat niet. Daarom delen we onderzoeksresultaten en best practices en houden we bijeenkomsten, zoals het webinar in oktober, waarbij we met onderwijsbestuurders terugblikten op de herstart van fysiek onderwijs na de lockdown en de start van het nieuwe studiejaar.

Webinar

Begin oktober 2020 hebben we een online webinar gehouden om samen met onderwijsbesturen terug te kijken op de herstart na corona en de start van het nieuwe schooljaar. Covid-19 heeft voor een grote verandering verzekerd in werken en leren. De nieuwe werkwijze heeft positieve effecten op duurzaam reizen. Tijdens de meeting werd duidelijk dat alle deelnemers inzetten effecten op het vasthouden van deze positieve effecten. De intentie is er om dit op korte termijn uit te spreken en vast te laten leggen.

Aandachtspunten

Onderwijsinstellingen deelden ook een aantal aandachtspunten. Zo zijn er bijvoorbeeld zorgen over de mentale gezondheid van de scholieren en studenten. Omdat de maatregel om anderhalve meter afstand te houden voorlopig nog blijft gelden, is voor veel onderwijsinstellingen op dit moment het vinden van betaalbare locaties om veilig onderwijs te kunnen geven en te onderzoeken lastig. Gemeenten en instellingen kunnen bijvoorbeeld kijken naar het gebruiken van lege kantoren. Zij gaan dit samen oppakken.

Zie ook: Samen optrekken voor een veilige herstart en doorstart (pdf)