In de pijler Kennisdelen willen we zoveel mogelijk van elkaar leren. Daarom delen we bijvoorbeeld onderzoeken en best practices. Hiervoor zetten we deze website in, maar gaan we ook regelmatig bijeenkomsten houden zoals een 'captains breakfasts' of webinars. Zo lang er maatregelen gelden in verband met corona doen we dit online. Zodra het weer kan, komen we weer fysiek bij elkaar.

Webinar

Begin oktober 2020 hebben we een online webinar gehouden om samen met onderwijsbesturen terug te kijken op de herstart na corona en de start van het nieuwe schooljaar. Covid-19 heeft voor een grote verandering verzekerd in werken en leren. De nieuwe werkwijze heeft positieve effecten op duurzaam reizen. Tijdens de meeting werd duidelijk dat alle deelnemers inzetten effecten op het vasthouden van deze positieve effecten. De intentie is er om dit op korte termijn uit te spreken en vast te laten leggen.

Aandachtspunten

Onderwijsinstellingen deelden ook een aantal aandachtspunten. Zo zijn er bijvoorbeeld zorgen over de mentale gezondheid van de scholieren en studenten. Omdat de maatregel om anderhalve meter afstand te houden voorlopig nog blijft gelden, is voor veel onderwijsinstellingen op dit moment het vinden van betaalbare locaties om veilig onderwijs te kunnen geven en te onderzoeken lastig. Gemeenten en instellingen kunnen bijvoorbeeld kijken naar het gebruiken van lege kantoren. Zij gaan dit samen oppakken.

Zie ook: Samen optrekken voor een veilige herstart en doorstart (pdf)