Primair onderwijs

Het primair onderwijs is in mei volledig opgestart. Ouders mogen niet meer mee de school in en zetten hun kinderen bij het hek af. Door corona gaan docenten minder vaak met het openbaar vervoer en gaan hiervoor in de plaats met de auto naar hun werk.

Verder kunnen we na de inventarisatie van het aantal onderwijsbewegingen die we in het najaar van 2020 hebben uitgevoerd van het primair onderwijs onder meer zeggen dat:

  • de helft van de leerlingen lopend of met de fiets naar school gaat, en de andere helft met de auto wordt gehaald of gebracht. Het aantal verplaatsingen in deze inventarisatie zijn verplaatsingen van leerlingen en medewerkers. Ouders die doorrijden van of naar een vervolgafspraak, worden niet meegeteld;
  • de ingaande stroom tussen 8:00 en 8:30 plaatsvindt.

Het speciaal onderwijs speelt een belangrijke een rol in het aantal verkeersbewegingen. Ook over deze instellingen plaatsen we informatie op deze pagina.

Op de fiets naar school

Fietsen naar school is gezond en goed voor het milieu. Scholen kunnen hun leerlingen helpen dit zo veilig mogelijk te doen. Verschillende organisaties zoals Veilig Verkeer Nederland en lokaal De Fietsmeesters bieden hiervoor lespakketten en trainingen aan.

Ga voor een overzicht naar de pagina Veilig op de fiets naar school.