Vijf redenen om deelmobiliteit aan te bieden vanuit jouw bedrijf

Publicatie
11 maart 2024
Laatst geupdate
4 april 2024

Stel je voor: ’s Ochtends komen je medewerkers met het OV of op de (deel)fiets naar je bedrijf. Moeten ze tijdens werktijd naar een zakelijke afspraak? Dan staan er deelauto’s, elektrische fietsen of scooters voor ze klaar. Dat heb jij voor ze geregeld. Klinkt goed? Deelmobiliteit wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Ook voor jou als werkgever zitten er veel voordelen aan. Welke dat zijn? Dat lees je hieronder!

Vrouw staat met een deelfiets bij een fietsenrek.

1. Kostenbesparing

Zeker voor korte ritten in de stad is het interessant om (elektrische) fietsen of scooters beschikbaar te stellen voor je medewerkers. Het scheelt al snel een boel parkeerkosten. Moeten je medewerkers verder weg? Dan is een deelauto een stuk voordeliger dan een leaseauto. Bovendien nemen deelauto’s minder parkeerplaatsen in, waardoor de parkeerkosten bij je eigen bedrijf omlaaggaan. Besteed je het deelvervoer uit aan een leasemaatschappij of een andere serviceprovider? Dan heb je geen omkijken naar het onderhoud en het beheer van de voertuigen. Heb je weinig medewerkers, kijk dan eens naar bestaande mobiliteitshubs in de buurt van je bedrijf.

2. Meer flexibiliteit voor medewerkers

Steeds meer mensen die in de stad wonen, kiezen ervoor om geen eigen auto te nemen. Bijvoorbeeld omdat de parkeerkosten te hoog zijn, of uit duurzaamheidsoverwegingen. Jongere medewerkers hebben niet altijd een rijbewijs. Door deelmobiliteit aan te bieden, geef je alle medewerkers de mogelijkheid om zakelijke reizen te maken op een manier die bij hen past. Deze mate van flexibiliteit vinden veel medewerkers aantrekkelijk. Vanwege de vrijheid die dit biedt en ook de duurzame keuzes die ze daarmee zelf kunnen maken.

3. Minder CO2-uitstoot

Veel zakelijke ritten die uit gewoonte met een auto worden gedaan, kunnen prima op de elektrische fiets of scooter. Niet alleen omzeil je daarmee drukke punten in de stad en levert het tijdswinst op, het is ook nog eens een CO2-neutrale manier van reizen. Bovendien, als je medewerkers niet meer van hun eigen auto afhankelijk zijn voor de zakelijke ritten vanaf kantoor, kunnen ze ook op andere manieren naar hun werk komen. Met het OV of met de fiets bijvoorbeeld.

4. Beter voor de bereikbaarheid

Utrecht is een drukke regio. Hoe meer bedrijven kiezen voor duurzame alternatieven, zoals het aanbieden van deelmobiliteit, des te beter is dit voor de bereikbaarheid. Ook van jouw bedrijf. Medewerkers die steevast een half uur vaststaan in de file, daar wordt niemand blij van. Als jouw medewerkers kunnen kiezen voor duurzame alternatieven, dan draag je uiteindelijk ook bij aan een betere verkeersdoorstroming in de regio.  

5. Groot aanbod

Er zijn inmiddels heel veel mogelijkheden voor het aanbieden van deelmobiliteit. Zo zijn er de elektrische bakfietsen van Cargoroo, de deelfietsen van Tier en een enorm aanbod aan deelauto’s.

In de regio Utrecht heb je bijvoorbeeld Amber, Greenwheels, Hely, MyWheels, Sixt, SnappCar, Stapp.in en WeDriveSolar. Er zijn veel partijen om mee samen te werken, op allerlei verschillende manieren. Er is altijd wel een mogelijkheid die bij jouw bedrijf en je medewerkers past. Kijk voor een overzicht van zakelijke (deel)mobiliteitsaanbieders in dit overzicht.

Denk je dat deelmobiliteit aanbieden iets is voor jouw bedrijf? Neem gerust contact op met onze mobiliteitscoaches. Of lees hier hoe je aan de slag gaat met deelmobiliteit.

Onze mobiliteitscoaches voorzien je kosteloos met advies op maat.

of
Vrouw die op een laptop aan het werk is in de trein
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van duurzame mobiliteit?

  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie
  • Maandelijkse nieuwsbrief