Informatiebijeenkomst Werkgebonden Mobiliteit

Datum
30 mei 2023
Locatie
Gemeentehuis Houten
Tijd
08:00 - 11:00 uur

Graag delen we met jullie de uitnodiging voor deze informatiebijeenkomst over Werkgebonden Mobiliteit. De bijeenkomst wordt georganiseerd door RMP en Goedopweg.

Aanleiding

Vanuit het Klimaatakkoord is werkgebonden mobiliteit één van de thema’s waar gemeenten mee aan de slag kunnen om CO2-uitstoot in mobiliteit te reduceren. Het is daarnaast een effectief middel om werkgebieden leefbaarder en aantrekkelijker te maken. Het oppakken van dit thema kost zowel capaciteit als expertise, waardoor het niet voor elke gemeente haalbaar is om zelf te organiseren. Het RMP (Regionaal Mobiliteitsprogramma) neemt daarom het initiatief voor deze informatiebijeenkomst over de mogelijkheden voor gemeenten van een bestaande aanpak in onze regio: de werkgeversaanpak van Goedopweg. Tijdens de bijeenkomst neemt Goedopweg ons mee in hun bewezen aanpak en gaan zij in op wat zij voor gemeenten kunnen betekenen en wat het oplevert. Concreet én met voorbeelden uit de praktijk.

Programma

Na deze bijeenkomst hebben jullie antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe helpt Goedopweg de werkgebonden mobiliteit te verduurzamen?
  • Wat levert het me als gemeente op en wat vraagt het van me om een samenwerking met Goedopweg aan te gaan?
  • Welke ervaringen zijn er te delen over deze werkwijze? Gemeente, ondernemersvereniging én werkgever delen hun verhaal.

Datum en tijden

De bijeenkomst vindt plaats op 30 mei 2023. We starten de bijeenkomst om 10:00 uur (met inloop vanaf 9:30 uur). Rond 12.30 uur sluiten we het programma af en tot 13.00 uur is er gelegenheid om samen te lunchen.

Locatie

De informatiebijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis in Houten.

Student die in de tram een boek leest
Er zijn maximaal 25 plekken beschikbaar. Deelnemers krijgen een week van tevoren een mail met meer details van het programma en de sprekers.

Aanmelden