Meer medewerkers fietsend naar het werk? Dat werkt geweldig!

  • Gelukkige en gezonde medewerkers
  • Nagenoeg geen CO2-uitstoot
  • Verbeter je bereikbaarheid
  • Bespaar fors op kosten
  • Leasefiets en andere mogelijkheden

Collega’s die fietsen zijn fitter en minder vaak ziek dan hun autorijdende collega’s. Hun CO2-uitstoot is nagenoeg nul en fietsen is goedkoop voor jou als werkgever. Een fietser kost je jaarlijks gemiddeld zo’n € 550. Ov is zes keer duurder en een leaserijder kost maar liefst 32 (!) keer meer. Tel uit je winst!

Fietsen maakt je bedrijf gezond – ook financieel

Vaker op de fiets naar je werk is dus goed voor gezondheid, duurzaamheid en financiën. Voor zowel werknemer als werkgever. Maar hoe pak je het aan? Ga je als werkgever een fiets uitlenen, geven of vergoeden? Wat past er bij jouw organisatie én hoe krijg je je mensen echt uit de auto en op de fiets? Gelukkig is er veel mogelijk. Ook financieel. Neem contact op met een van onze mobiliteitscoaches. Da’s alvast gratis en een goed begin!

Een goed fietsplan

Fiets ‘m er in!

Begin met een goed plan! Welke medewerkers willen en kunnen vaker fietsen? Wat zijn de redenen om wel of niet te fietsen? En wat hebben ze nodig om vaker te fietsen? Met onze gratis 2-minutenscan heb je dit snel in beeld.

2-minutenscan

Zo maak je fietsen extra aantrekkelijk 

Zorg dat de basis op orde is. Met bijvoorbeeld een goede fietsenstalling en oplaadpunten voor e-bikes. Geef je fietsers een reiskostenvergoeding. Dit kan onbelast binnen de WKR, óók voor medewerkers die dichtbij wonen. Stel deelfietsen en -e-bikes beschikbaar voor combi’s met het ov. En bied je medewerkers voordelig een fiets aan. Een ‘fietsplan’ kent verschillende fiscale mogelijkheden.

Verleg je grenzen

Fietsen is helemaal hot. In Nederland woont de helft van alle medewerkers binnen een straal van 15 km van hun werk. Met een gewone fiets is 7 km prima te doen, met een e-bike is 15 km een makkie en met een speed-pedelec fiets je zelfs 30 km binnen drie kwartier. Daag je bedrijf en medewerkers uit. Verleg je grenzen en maak winst met fietsen. We helpen je graag met een goed en modern fietsbeleid.  

Vragen?

Goedopweg staat voor je klaar. Kosteloos.

Vrouw pakt haar fiets uit een fietsenrek
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

  • Nieuws, kennis en inzichten
  • Maandelijkse nieuwsbrief