Hoe krijg je je medewerkers op de fiets: vijf fiscale regelingen

Publicatie
4 maart 2020
Laatst geupdate
18 januari 2024

Afgelopen vrijdag vond het werkgeversontbijt Woon-werk-fiets in de jaarbeurs plaats. Tijdens dit event vertelden een fiscalist vijf fiscale regels voor werkgevers die zij kunnen gebruiken om de fiets te stimuleren onder hun medewerkers.

Hand-out

Download hier de hand-out 'fiscale regels voor het stimuleren van de fiets'.

In gesprek met de Volksbank en a.s.r.

Tijdens het werkgeversontbijt ging onze mobiliteitsadviseur Marjolein in gesprek met Arno Veenman (Volksbank) en Boudewijn van Uden (a.s.r.). We vroegen hen naar hun ervaring met het fietsbeleid in hun organisatie. Voor beide organisaties is de fiets een belangrijke peiler in het beleid. Ze hebben elk anderen maatregelen getroffen om de fiets zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor hun medewerkers.

De Volksbank doet dat op verschillende manieren. Veenman: "Wij hebben heel bewust voor een centrale OV-locatie gekozen voor ons kantoor, zodat we goed bereikbaar zijn. Daarnaast zijn wij al enkele jaren geleden begonnen met 'het Nieuwe werken' en werken veel medewerkers minstens één dag in de week thuis. De fiets stimuleren wij op verschillende manieren, met een fietsplan en een kilometervergoeding."

van Uden: "Ook wij hechten veel belang aan een goed georganiseerd fietsbeleid, bij a.s.r.. Je moet het makkelijk maken voor de mensen. Dus wij hebben goede douchevoorzieningen, een grote fietsenstalling mét fietsenwerkplaats en een fietsplan voor fiets en e-bike. Als fietsambassadeur proberen we telkens nieuwe manieren te vinden om onze 3600 medewerkers te stimuleren om duurzaam te reizen."

Vrouw die in de trein een boek leest
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie