Hoe ga je om met wet- en regelgeving rond duurzame mobiliteit?

  • Flexibele reiskostenvergoeding
  • Werkkostenregeling (WKR)
  • Normerende regeling (2024)
  • Voordelen voor de fiets

Als ondernemer moet je je houden aan verschillende wetten en regels rondom mobiliteit. Bovendien zijn er verschillende fiscale voordelen waar je gebruik van kunt maken. De belangrijkste zijn misschien wel de werkkostenregeling (WKR), de reiskostenvergoeding, fiscale regels rondom een fiets van de zaak en – binnenkort – de CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit.

Flexibele reiskostenvergoeding

Alleen betalen voor de reizen die daadwerkelijk gemaakt worden, is vaak de grootste besparing voor je bedrijf. Ook administratief wordt flexibel vergoeden steeds eenvoudiger. Aanbieders van ov en vormen van deelvervoer bieden steeds vaker de mogelijkheid om moeiteloos aan te sluiten op jouw loonadministratie. Zo voldoe je eenvoudig aan de eisen van de Belastingdienst.

Op de hoogte

Binnenkort: de normerende regeling

Organisaties met meer dan 100 medewerkers krijgen vanaf 2024 te maken met het ‘Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit’. Wil je op de hoogte blijven van deze regeling, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Maak optimaal gebruik van de werkkostenregeling (WKR)

Reiskosten mogen belastingvrij vergoed worden tot 21 cent. Een eventueel hogere vergoeding valt onder de WKR en is dus eventueel ook (deels) belastingvrij. Ook kun je de WKR gebruiken om thuiswerkplekken in te richten of een thuiswerkvergoeding te geven.

Ga toch fietsen

Fiscale fiets-voordelen

Vaker op de fiets naar je werk is goed voor gezondheid, duurzaamheid en financiën. Er zijn veel regelingen om een eigen fiets of fiets van de zaak aantrekkelijk te maken.

Fiets fiscaal

Vragen?

Goedopweg staat voor je klaar. Kosteloos

Ga direct aan de slag met hybride werken

Meerdere fietsers rijden over een fietspad door de stad
Nieuwsbrief

Blijf de hoogte met het laatste nieuws over wet- en regelgeving en (fiscale) voordelen

  • Nieuws, kennis en inzichten
  • Maandelijkse nieuwsbrief