Goedopweg maakt Utrecht duurzaam bereikbaar

De regio is hét knooppunt van Nederland. Iedere dag reizen er meer dan een miljoen mensen. Wij helpen die drukte in goede banen te leiden.

Werknemer stapt in de tram

Iedereen die zich in Utrecht wil verplaatsen – of dat nu is voor werk, wonen, studie of recreatie – moet dat makkelijk en prettig kunnen doen. En bovendien op een manier die de kwaliteit van leven beter maakt. Dus: minder auto’s, méér fiets en ov. Minder drukte in de spits, méér spreiding over de dag. Met vernieuwende, praktische en slimme oplossingen dragen we bij aan een gezonde toekomst voor de regio Utrecht. Prettig en emissieloos reizen in 2050: dát is onze grote ambitie.

Voor een beter bereikbare én leefbare regio Utrecht

Om dat goed te doen, zorgen we dat we het overzicht hebben over alle mobiliteit in de regio. Wij werken zo veel mogelijk datagedreven. Van elk stukje Utrecht weten we precies wat er speelt. Wat de knelpunten zijn en de kansen voor verbetering. En vooral: wie we nodig hebben om die kansen te pakken. Vervoerders en werkgevers. Bewoners en winkeliers. Scholen en universiteiten. Ouders en sportclubs. In elk deelgebied van Utrecht weten we waardoor de drukte veroorzaakt wordt. En wie kunnen helpen bij een oplossing. Die partijen brengen we samen. Want alleen samen werkt het écht.

Samen verduurzamen we mobiliteit

Goedopweg is een samenwerking tussen de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, samenwerkingsorganisatie U10, Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We zijn onderdeel van het programma U Ned. Daarin werken rijk, provincie en gemeenten samen aan maatregelen voor de regio Utrecht op het gebied van wonen, werken, bereikbaarheid en leefbaarheid.

Ontmoet het team van Goedopweg

of

Feiten & cijfers

 • 17.300

  vermeden autoritten per dag (2019 - 2021)

 • 18.400 ton

  CO2-reductie per jaar

 • 180.000

  medewerkers reizen met onze hulp anders en minder

Jaaroverzicht 2023

Met veel plezier vertellen we wat we het afgelopen jaar hebben bereikt. En ook kijken we graag met jullie vooruit.

Volop in actie

Groeiende initiatieven, succesvolle projecten en bloeiende samenwerkingen.

Ook in 2024 werken we samen aan duurzame mobiliteit.

Bekijk hier het jaaroverzicht 2023
Nieuwsbrief voor de regio Utrecht

Altijd op de hoogte van nieuwe, slimme oplossingen voor duurzame mobiliteit?

 • Relevant voor jouw regio Utrecht
 • Maximaal 1 nieuwsbrief per maand

Veelgestelde vragen (FAQ)