Jaaroverzicht 2022
Met veel plezier vertellen we wat we het afgelopen jaar hebben bereikt. En ook kijken we graag met jullie vooruit.
De regio is hét knooppunt van Nederland. Iedere dag reizen er meer dan een miljoen mensen. Wij helpen die drukte in goede banen te leiden. Want iedereen die zich in Utrecht wil verplaatsen – of dat nu is voor werk, wonen, studie of recreatie – moet dat makkelijk en prettig kunnen doen. En bovendien op een manier die de kwaliteit van leven beter maakt. Dus: minder auto’s, méér fiets en ov. Minder drukte in de spits, méér spreiding over de dag. Met vernieuwende, praktische en slimme oplossingen dragen we bij aan een gezonde toekomst voor de regio Utrecht. Prettig en emissieloos reizen in 2050: dát is onze grote ambitie.
Om dat goed te doen, zorgen we dat we het overzicht hebben over alle mobiliteit in de regio. Wij werken zo veel mogelijk datagedreven. Van elk stukje Utrecht weten we precies wat er speelt. Wat de knelpunten zijn en de kansen voor verbetering. En vooral: wie we nodig hebben om die kansen te pakken. Vervoerders en werkgevers. Bewoners en winkeliers. Scholen en universiteiten. Ouders en sportclubs. In elk deelgebied van Utrecht weten we waardoor de drukte veroorzaakt wordt. En wie kunnen helpen bij een oplossing. Die partijen brengen we samen. Want alleen samen werkt het écht.
Goedopweg is een samenwerking tussen de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We zijn onderdeel van het programma U Ned. Daarin werken rijk, provincie en gemeenten samen aan maatregelen voor de regio Utrecht op het gebied van wonen, werken, bereikbaarheid en leefbaarheid.
vermeden autoritten per dag (2019 - 2021)
CO2-reductie per jaar
medewerkers reizen met onze hulp anders en minder
Met veel plezier vertellen we wat we het afgelopen jaar hebben bereikt. En ook kijken we graag met jullie vooruit.
Ook in 2023 werken we samen aan duurzame mobiliteit.
Bekijk hier het jaaroverzicht 2022Altijd op de hoogte van nieuwe, slimme oplossingen voor duurzame mobiliteit?