We helpen je graag op weg met een duurzaam en doordacht mobiliteitsbeleid

  • Kant-en-klare beleidsteksten
  • Direct aan de slag
  • Analyse-tools voor een goed beleid

Wil je de mobiliteit voor jouw bedrijf kostenefficiënt, flexibel en schoner inrichten? Dan kun je dit maar beter meteen goed regelen. Wij helpen je verder met advies voor een goed beleid én kant-en-klare beleidsteksten.

Een goed beleid geeft helderheid

Misschien wil je een flexibel mobiliteitsbudget invoeren? Hybride werken, of nieuwe regels opstellen rondom lease-auto’s en een all-electric wagenpark? Een helder beleid helpt je om duidelijkheid te scheppen over wat binnen jouw bedrijf wel en niet kan op het gebied van mobiliteit. Een goed beleid is het liefst gebaseerd op een grondige analyse en is positief voor alle betrokken partijen. Onze mobiliteitscoaches helpen je graag op weg.

Spelregels en voorwaarden voor alle vormen van vervoer

Stel, je wilt fietsen stimuleren. Dat kan door fietskilometers te vergoeden en/of fietsen voor medewerkers beschikbaar te stellen. De spelregels en voorwaarden van de vergoeding of fiets wil je zo duidelijk mogelijk maken. Denk aan afspraken over welke transportmiddelen je medewerkers mogen gebruiken voor zakelijke reizen. En bijvoorbeeld dat reizen met een afstand van minder dan 10 km per fiets moeten worden afgelegd. Zorg voor draagvlak en leg alles goed vast. Zo voorkom je misverstanden.

Gebruik onze kant-en-klare beleidsteksten

Wil je je beleid aanpassen? Wij hebben het voorwerk voor je gedaan. Voor Fiets, Elektrische Lease Auto, Hybride Werken en Openbaar Vervoer staan beleidsteksten voor je klaar. De teksten zijn een voorzet en kun je – na eigen aanpassing en juridische check – overnemen in je arbeidsvoorwaarden of mobiliteitsplan.

disclaimer

Regels en CAO

Houd wel rekening met de wettelijke regels en de geldende CAO binnen jouw branche. Aan deze basisteksten kunnen geen rechten worden ontleend. Maar ze helpen je goed op weg.

Beleidsteksten

Kun je toch wat extra hulp gebruiken om met je beleid aan de slag te gaan?

Plan dan een digitaal gesprek in. Al onze diensten zijn kosteloos.

Veelgestelde vragen over Beleid

Veelgestelde vragen

Vrouw die op een laptop aan het werk is in de trein
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van duurzame mobiliteit?

  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie
  • Maandelijkse nieuwsbrief