Reizen met het ov: goed voor jouw bedrijf én je medewerkers

  • Ov is een duurzaam alternatief voor de auto
  • Voordeliger dan de auto
  • Je reistijd waardevol benutten
  • Beter voor gezondheid en vitaliteit
  • Minder files, minder stress

Reizen met de trein, tram en bus is schoner, relaxter en vaak goedkoper dan met de auto. Helemaal als je de kosten voor parkeren meerekent. Wil jouw bedrijf minder CO2 uitstoten en ook nog eens slim kosten besparen? Laat medewerkers dan met het ov komen, in plaats van in de auto stappen. Het levert meer op dan je denkt.

Goed voor het milieu, fors lagere kosten 

Reizen met het ov heeft veel voordelen voor je bedrijf. Naast dat het bijdraagt aan je duurzaamheid, is reizen met het ov financieel aantrekkelijk. Ov kost vaak minder per kilometer dan een reis met een auto en je hebt geen of minder parkeerkosten. Ook voor je administratie is ov-gebruik heel eenvoudig. Vervoerders houden precies voor je bij wie wanneer reist en sturen je elke maand een verzamelfactuur. Ook dat scheelt tijd én kosten. 

Van auto naar ov: hoe maak je de overstap? 

Overstappen van auto naar ov is niet voor ieder bedrijf of iedere medewerker even eenvoudig. Wil je direct aan de slag? Klik dan op onderstaande button, en we helpen je in 5 stappen op weg. 

Ov maakt medewerkers productief, relaxed en vitaal

Reizen met het ov is efficiënt. Zeker buiten de spits is de kans op een zitplek met gratis WiFi groot. Dan klap je makkelijk even je laptop open om wat te werken. Of juist even niets. Met het ov vermijden je medewerkers verkeersstress en parkeerproblemen. En daarnaast pak je vaak wat beweging mee: met een stuk lopen of fietsen naar het station of de bushalte. En je weet: vitale medewerkers zitten lekker in hun vel en presteren beter.

Anders reizen

Je laat zien dat je een aantrekkelijke werkgever bent

Een duurzaam mobiliteitsbeleid waarin ov is opgenomen? Dan neem je maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus. En dat is een steeds belangrijkere factor op de arbeidsmarkt, zeker bij starters. Studenten kennen het ov-netwerk als geen ander. Ze zijn gewend om met de trein en bus te reizen en zich heel bewust van hun ecologische voetafdruk.

Zeven voordelen van ov

Vragen?

Goedopweg staat voor je klaar. Kosteloos.

Man zit in de trein en is aan het werk op zijn laptop
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

  • Nieuws, kennis en inzichten
  • Maandelijkse nieuwsbrief