Zo stuur je jouw logistiek slim en schoon richting een groene toekomst!

  • Bespaar fors op je kosten
  • Verlaag je uitstoot
  • Word aantrekkelijker voor je klanten en relaties
  • Bereid je voor op nieuwe wet- en regelgeving
  • Klaar voor de toekomst

In de logistiek draait alles om efficiëntie en in beweging blijven. De vraag naar duurzame vervoersoplossingen groeit: vanuit je klanten, je partners én de wet- en regelgeving. Of je nu de eerste stap zet of al volop bezig bent: wij helpen je graag goed op weg!

Jouw gids voor duurzame logistiek

Onze mobiliteitscoaches en logistiek makelaars, in samenwerking met Gemeente Utrecht, Amersfoort, Provincie Utrecht en Goedopweg, bieden ondersteuning naar slimmere en duurzamere logistieke oplossingen. Of het nu gaat om overstappen op een elektrisch wagenpark, het efficiënter maken van je leveringsproces, voldoen aan huidige en toekomstige regels, of het verbeteren van je mobiliteitsbeleid: wij bieden de tools en kennis die je nodig hebt.

Blijf niet stilstaan

De komst van tientallen zero-emissiezones in 2025, de rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit voor werkgevers met meer dan 100 medewerkers, de toenemende filedruk. Als logistiek dienstverlener, vervoerder, verlader of organisatie die veel te maken heeft met logistiek en transport, komt er veel op je af. Maar als je wil verduurzamen, kun je niet blijven stilstaan. Hoe pak je dat aan?

Drie manieren om aan de slag te gaan:
In de regio Utrecht kun je jouw logistieke operaties verduurzamen door drie strategieën toe te passen:

  • Verminderen: optimaliseer je planning om minder te rijden. Efficiëntere routes leiden tot kostenbesparingen en een verhoogde operationele efficiëntie.
  • Veranderen: overweeg het gebruik van alternatieve vervoersmiddelen, zoals de trein of de fiets, voor nieuwe flexibiliteit en toegang tot nieuwe markten.
  • Verschonen: maak de overstap naar schonere voertuigen om je milieu-impact te verminderen en bij te dragen aan een groenere toekomst.

Zo helpen we je verder’

De mobiliteitscoaches van Goedopweg helpen jouw bedrijf op weg naar slimmere en duurzamere logistiek. Of je nu overstapt op een elektrisch wagenpark, je wilt voldoen aan de regels van nu en straks of je mobiliteitsbeleid verbetert: wij gidsen je richting duurzame logistiek. Meer weten? Marjolein staat voor je klaar!

Tool

Logistiek Platform Utrecht (LPU)

Het Logistiek Platform Utrecht is een samenwerking tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen, met als doel om door uitwisseling van kennis en het opbouwen van netwerken de diverse logistieke activiteiten binnen de regio Utrecht te versterken en verduurzamen. Lees meer en sluit je aan!

Meer over LPU

Stap over op elektrisch

Steeds meer logistieke werkgevers maken de overstap naar voertuigen die rijden op niet-fossiele brandstoffen. Klimaatdoelen, ZE-zones en nieuwe wet- en regelgeving versnellen dit proces. Verduurzaam ook jouw wagenpark en rij voorop. Wij helpen je de beste keuzes te maken en ondersteunen je bij het aanvragen van subsidies. Onze subsidiewijzer helpt je bij het navigeren door subsidies en financieringsmogelijkheden waarmee je jouw duurzame initiatieven kunt versnellen. 

Subsidies en financiering

Subsidiewijzer Provincie Utrecht en RVO

Benieuwd voor welke lokale/nationale subsidies en financieringsmogelijkheden jij in aanmerking komt? Check de Subsidiewijzer bij het digitale loket van Provincie Utrecht en RVO. Provincie utrecht subsidies | rvo subsidiewijzer

Lokale en regionale ondersteuning

Vrouw die op een laptop aan het werk is in de trein
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van duurzame mobiliteit?

  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie
  • Maandelijkse nieuwsbrief