Aandacht voor andere reisopties zoals deelvervoer tijdens verkeersles Al Amanaschool en inloopavond Cartesiusweg

Publicatie
17 april 2023
Laatst geupdate
18 januari 2024

Afgelopen week heeft Goedopweg, samen met aannemer KWS Infra, een aantal bijeenkomsten georganiseerd om de buurt rond de Westelijke Stadsboulevard te informeren over de werkzaamheden die daar plaatsvinden.

Verkeersles op de Al Amanaschool

Daniëlle de Groot-Schut, van aannemer KWS Infra, heeft verkeersles gegeven aan leerlingen van groep 7 en 8 op de Al Amanaschool in Utrecht. Deze basisschool zit pal naast de huidige werkzaamheden van de Westelijke Stadsboulevard. Ze heeft uitleg gegeven over de werkzaamheden en verkeersveiligheid van de bouw, er zijn vragen gesteld over het verkeer en de leerlingen zijn op een overhoring van verkeersborden getrakteerd.

Martine Tekelenburg-de Haan, van GoedopWeg, heeft de leerlingen geïnformeerd over manieren van duurzaam vervoer zoals het gebruik maken van deelvervoer met elektrische (bak)-fietsen. Aan het einde zijn de kinderen meegenomen om live de werkzaamheden te bekijken en zijn ze verwend met een aantal leuke gadgets!

Dankzij dit soort initiatieven kunnen we samen werken aan een veiligere en gezondere leefomgeving voor iedereen.

Mooie samenwerking tijdens inloopavond Cartesiusweg - Westelijke Stadsboulevard

De gemeente Utrecht, aannemer KWS Infra en Goedopweg werken samen om de werkzaamheden aan de Westelijke Stadsboulevard zo goed mogelijk in afstemming met de omgeving te laten verlopen. Zo wordt er half april begonnen met het werk op de Cartesiusweg en was hier een inloopavond voor georganiseerd.

Tijdens de inloopavond kon de buurt de plannen inzien en waren de gemeente, KWS Infra en Goedopweg aanwezig om toelichting te geven over de werkzaamheden, verkeersplannen en bereikbaarheid.

Er is een toelichting gegeven op anders reizen tijdens de werkzaamheden, bijvoorbeeld met deelfietsen. Hier is ook gewezen op de 40 euro deeltegoed die alle bewoners aan de Westelijke Stadsboulevard kunnen claimen via verkeersverwachtingen.nl. Zo kan je op een eenvoudige manier kennismaken met de mogelijkheden voor deelvervoer en je zo ook makkelijker verplaatsen langs de werkzaamheden in hun buurt.

Vrouw die op een laptop aan het werk is in de trein
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie