Enthousiasme over deelvervoer, tijdens het ZON-festival in het Utrechtse Zuilen!

Publicatie
20 september 2023
Laatst geupdate
18 januari 2024

Gratis een deelfiets uitproberen? Veel bezoekers van het ZON-festival maakten er afgelopen zondag graag gebruik van. Goedopweg was aanwezig om de interesse te peilen en bewoners enthousiast te maken voor een actie van de deelvervoerapp Gaiyo. Bewoners van de wijk Zuilen ontvangen met deze actie € 40, waarmee zij gratis deelfietsen – en deelbakfietsen – kunnen uitproberen. Het korte onderzoek dat we ter plaatste deden, levert handige inzichten op. Bovendien laat het zien dat de interesse voor deelvervoer blijft groeien. Ook interessant voor jou als werkgever.

Positief tegenover deelvervoer

De ondervraagde bewoners staan positief tegenover het gebruik van deelvervoer, zoals een deelfiets of deelauto. Verbeterpunten en uitdagingen zijn er ook: deelvervoer wordt nog wel als prijzig ervaren en het is voor gebruikers vaak nog onduidelijk hoe de deelvervoerapps precies werken. Maar dat zijn juist punten waar je als werkgever een positieve invloed op kunt hebben. Waarna je als bedrijf kunt profiteren van deelvervoer als onderdeel van je mobiliteit.

Deelmobiliteit is pure winst

Voor een bedrijf zijn er steeds meer voordelen aan deelmobiliteit. Op onze themapagina hebben we ze voor je op een rij gezet. In het kort: je bespaart op kosten (onderhoud, verzekering, brandstof, parkeren), je werkt mee aan minder files, een beter milieu en dus aan een duurzaam imago. En dat telt weer mee in het aantrekken van talent en het behouden van personeel. Bovendien geeft deelmobiliteit meer flexibiliteit aan medewerkers. Dat kan reistijd schelen en zorgt voor hogere productiviteit.

Meer weten?

Wil je weten hoe je deelmobiliteit kunt inzetten? Lees hier alles over de voordelen en concrete mogelijkheden van deelmobiliteit en maak daarna een afspraak met een van onze mobiliteitscoaches. Zij helpen  je graag op weg.

Meer weten? Wij staan voor je klaar.