Fietsstimuleringscampagne ‘Utrecht helpt bedrijven in het zadel’: aanmelden mogelijk voor werkgevers

Publicatie
8 mei 2024
Laatst geupdate
13 mei 2024

In april 2023 is Goedopweg samen met de Provincie Utrecht de campagne “Utrecht helpt bedrijven in het zadel” gestart. Dit is een campagne waarmee werkgevers in regio Utrecht medewerkers kunnen enthousiasmeren om vaker op de fiets te komen. In 2023 kregen we meer dan 600 mensen op de fiets, probeerden 123 mensen 2 weken lang een e-bike uit en repareerde onze mobiele fietsenmaker vele fietsen. De aanmeldingen zijn weer geopend voor werkgevers in regio Utrecht!

Fietspakketten

Fietsen naar het werk wordt steeds meer aangemoedigd, niet alleen vanwege de gezondheidsvoordelen voor je medewerkers, maar ook vanwege de positieve impact op het milieu. Om dit te vergemakkelijken en te ondersteunen, introduceren wij onze vernieuwde fietspakketten.

Het idee achter onze fietspakketten is simpel: we willen zoveel mogelijk mensen in het zadel krijgen. Of het nu gaat om het bevorderen van een gezonde levensstijl, het verminderen van de CO2-uitstoot of het verlichten van verkeersdruk, onze pakketten zijn ontworpen om aan verschillende behoeften van organisaties te voldoen.

Het basispakket is een goede start voor organisaties die net beginnen met het stimuleren van fietsen naar het werk. Met dit pakket bieden we ondersteuning en advies om een fietsvriendelijke cultuur te creëren en bieden we mensen de kans om te ervaren hoe het is om met de fiets de woon-werkritten af te leggen. Het pro-pakket gaat een stap verder en omvat extra's zoals een roadshow om kennis te maken met fietsen.

Voor organisaties die al stappen hebben gezet in het stimuleren van fietsen, bieden we het follow-up-pakket aan. In dit pakket komt er een mobiele fietsenmaker langs op het werk en helpen we met het maken van testimonia van fanatieke fietsers. 

Kennisbite fiets

Om organisaties te helpen bij het kiezen van het juiste pakket, organiseren we op 14 mei een kennisbijeenkomst, waarbij experts projectleider fietsstimulering Laura Tenniglo en Mischa van Baaijen van de Gemeente Bunnik voor je klaar staan.

Fiets naar je werkdag

Daarnaast willen we organisaties aanmoedigen om deel te nemen aan de nationale fiets naar je werkdag op 16 mei. Om dit te ondersteunen, bieden we een communicatiepakket aan met posters, nieuwsbriefbanners en social media-posts die organisaties kunnen gebruiken om hun medewerkers te motiveren om op die dag de fiets te pakken.