Nieuwe mobiliteitscoach voor Utrecht West

Publicatie
30 mei 2024

Mobiliteitscoach Jason Peereboom is sinds een paar weken werkzaam voor het gebied Utrecht West en dus ook bedrijventerreinen Lage Weide & De Wetering-Haarrijn. We stellen hem voor aan de hand van wat vragen

Jason Peereboom

Korte introductie: waar kom je vandaan, wie ben je, wat deed je hiervoor?

“Ik ben geboren in Bergen op Zoom, heb lang in Delft gewoond en woon nu bijna 13 jaar in Vleuten. De bedrijventerreinen Lage Weide & De Wetering-Haarrijn liggen dus praktisch gezien in mijn achtertuin. Dit maakt het werken voor dit gebied extra interessant. Ik kan echt invloed hebben op mijn omgeving en ook zelf en mijn gezin wat van de veranderingen gaan merken.  

Na een lange periode als Accountmanager Groot-Zakelijk bij de NS werk ik momenteel bij mobiliteitsbureau XTNT. Ik voer hier ook projecten uit voor Brabant Mobiliteitsnetwerk, zowel in Noord-oost als West Brabant waaronder de gemeente Oosterhout. Ik vind het leuk om meerdere opdrachten tegelijkertijd uit te voeren. Je ziet de gelijkenissen en verschillen. Dit kan ik meenemen in al mijn projecten.

Ik zit graag op de fiets, heb geen auto en reis dan ook meestal zelf via het STOMP principe. Ik fiets eigenlijk overal naartoe en vind het heerlijk om buiten te zijn. Ik vervoer zelfs mijn kerstboom met de fiets!”

Wat zijn je ambities voor bedrijventerreinen Lage Weide & De Wetering-Haarrijn?

“Er speelt veel in dit gebied. Het is druk op de snelweg en er gaat behoorlijk wat bijgebouwd worden. Qua fietsveiligheid is er ook nog veel te winnen. Ik wil graag met de bedrijven hier samenwerken om dit te kunnen realiseren. Als je mensen wil laten fietsen, dan moeten zij dit veilig kunnen doen. Je trekt hiermee ook potentiële nieuwe medewerkers aan en dit is belangrijker dan ooit. Ook wil ik medewerkers stimuleren om meer met het openbaar vervoer te reizen, ook voor het laatste stuk van hun reis (last mile). En natuurlijk vind ik het belangrijk dat de mensen die werken in dit gebied in het algemeen duurzamer gaan reizen en de auto vaker laten staan.”

Welk project zou je in de toekomst graag willen oppakken in het gebied?

“Voor mijn projecten in de provincie Brabant ben ik druk bezig met vervoer over water. Dit is kosteneffectief en stoot minder Co2 uit. Lage Weide & de wetering-haarrijn liggen ook aan het water. Ik denk dat we hier ook zeker meer mee zouden kunnen doen en van elkaar kunnen leren."

Jason Peereboom
Heb je vragen voor Jason?

Neem gerust contact op!

Neem contact op met Jason