De drie meest populaire carpool-apps op een rijtje

Publicatie
30 januari 2020
Laatst geupdate
23 april 2024

Als meer reizigers in regio Utrecht zouden besluiten samen te reizen door te carpoolen en alle voertuigen voor woon-werkverkeer bezet zouden zijn met vier personen, zouden er ruim 70 procent minder auto’s in de spits rijden. Dit geeft voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal aan. Niet alleen zou de luchtkwaliteit hierdoor toenemen en de spits sterk verminderen, maar met een collega meerijden zou je ook nog eens honderden euro’s per jaar kunnen besparen!

Een mooi moment om dus even te kijken welke mogelijkheden er eigenlijk allemaal zijn op het gebied van carpoolen. Naast de superhandige carpoolplaatsen in de regio Utrecht, is er namelijk ook een aantal andere praktische apps die het carpoolen een stuk makkelijker maken. We hebben de drie meest populaire carpool-apps voor je op een rijtje gezet. Heb je dat carpoolen zo geregeld! Lees verder onder de afbeelding.

Deelmobiliteit is pure winst

Door het delen van vervoermiddelen kan je bedrijf besparen op kosten (onderhoud, verzekering, brandstof, parkeren). Deelmobiliteit draagt ook bij aan minder files, een beter milieu en dus aan een duurzaam imago. En dat telt weer mee in het aantrekken van talent en het behouden van personeel.

Gaiyo | Moves | Glimble | Hely

Eén app voor al je deelvervoer

Er komen steeds meer handige apps waarin medewerkers al het beschikbare deelvervoer kunnen vinden. Met deze apps plan je je reizen, boek je en betaal je. Steeds vaker wordt ook al een business versie ontwikkeld die veel gemak biedt voor je bedrijfsadministratie. Deelvervoer is daarom nu al vaak eenvoudiger dan je denkt.

Deelmobiliteit

1. Nabogo

Nabogo is geen doorsnee carpoolplatform; het platform werkt nauw samen met ambitieuze provincies en openbaarvervoerbedrijven. Dankzij deze lokale partnerschappen draagt de app bij aan een mobiliteitsverandering in de regio. Met de app vind je makkelijk en voordelig een rit om mee te rijden of deel je jouw reis door een rit aan te bieden.

Vooral in landelijke gebieden van Nederland, waar het openbaar vervoer beperkt is, bied de app nieuwe mobiliteitsoplossingen.  De Nabogo-app is veelzijdig inzetbaar en is dus zowel zakelijk als privé te gebruiken. Nabogo gaat verder dan alleen het faciliteren van carpoolritten. De app streeft naar een duurzame verandering in mobiliteit, waarbij lokale gemeenschappen worden ondersteund, het milieu wordt ontlast en de sociale connectie tussen mensen wordt versterkt.

Te downloaden voor: Android en IOS
Kosten: Gratis!

2. BlaBlaCar

Een andere handige applicatie is BlaBlaCar; welke nu ook samenwerkt met het initiatief ‘Samen rijden’ van de ANWB. De app kijkt welke mensen een rit aanbieden en welke mensen om een lift vragen, en zorgt er vervolgens met een handig algoritme voor dat deze aan elkaar verbonden worden. Jij geeft aan waar je naartoe wil en je hebt in no-time een overzicht met het aanbod en de gevraagde ritprijzen zodat je snel een keuze kunt maken. Heb je geen tijd om te zoeken? Dan kun je automatisch een mailtje laten sturen zodra er een rit naar een bepaalde bestemming wordt geplaatst, ideaal voor het carpoolen in of naar het buitenland.

Ook leuk om te weten:
“Bla”, “Blabla” of “Blablabla” in een profiel geeft aan hoe spraakzaam een bestuurder is. Wel zo handig om gênante stiltes te voorkomen.

Te downloaden voor
: Android en iOS
Kosten: Gratis!

3. TwoGo

Net als Nabogo en BlaBlaCar biedt ook TwoGo je de mogelijkheid om op basis van je route een carpoolmatch te vinden. Zowel de mensen die een rit aanbieden als degenen die een lift zoeken geven hun vertrekpunt, bestemming en aankomsttijd aan en TwoGo zorgt er vervolgens voor dat deze aan elkaar gekoppeld worden. Zodra je rit bevestigd is, ontvang je hier een confirmatie van via de e-mail, sms of app: inclusief een reisschema. Hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat je op tijd bij de carpoolplaats staat te wachten! Check op onze overzichtspagina welke carpoolplaats het dichtst bij jou in de buurt is.

Ook leuk om te weten:
mochten de reisplannen toch overhoop gegooid worden, dan zorgt TwoGo ervoor dat er direct een aantal alternatieven voor je klaar staan.

Te downloaden voor:
Android en iOS
Kosten: Gratis!

Vragen? Wij helpen je graag verder.

of
Vrouw die een boek leest in de trein.
Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

nieuwsbrief

  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie