De reis van Laura Tenniglo

Publicatie
17 april 2024

Laura is projectleider fietsstimulering bij Goedopweg. Ze vertelt je meer over zichzelf en over haar rol.

Portretfoto Laura Tenniglo

Korte introductie: waar kom je vandaan, wie ben je, wat deed je hiervoor?

“Ik ben Laura en ik ben geboren en getogen in het oosten van het land. Ik heb 10 jaar in Utrecht gewoond voor mijn studie sociale geografie en planologie en vervolgens een master planologie. Ik werk bij Goedopweg via het bureau Procap, een bureau met veel projecten in het ruimtelijk domein. Hier ben ik begonnen als stagiaire en werk ik nu nog steeds. Je kunt jezelf er echt blijven ontwikkelen, wat mij erg aanspreekt. In mijn carrière heb ik veel projecten gedaan in gedragsverandering binnen de mobiliteit, waarbij ik veel heb gewerkt aan fietsstimulering. Ik werk nu bij Goedopweg in het Slimme Mobiliteitsprogramma als Projectleider Fietsstimulering.”

Wat sprak je aan in Goedopweg en wat houdt je functie in?

“Ik heb echt zelf voor Goedopweg als project gekozen. Ik wilde voor de regio waar ik woonde werken. De affiniteit met het vakgebied heb ik natuurlijk al zes jaar. Ik had al vaker gehoord van Goedopweg en de projecten die er werden gedaan. Het leek me heel tof om in zo’n samenwerking aan de slag te gaan. Ik hou me bezig met gedragsverandering binnen verschillende doelgroepen en hoe we hen anders kunnen laten reizen. Sinds een jaar ben ik Projectleider Fietsstimulering,  mijn doel is om medewerkers, bezoekers en bewoners te stimuleren om (vaker) op de fiets te gaan.”

Hoe ziet een werkdag eruit en wat geeft je energie?

“Ik ben veel in contact met werkgevers over fietsstimulering binnen hun organisatie en wat zij hierin willen bereiken. Ik help werkgevers van A tot Z met fietsstimulering. Vanaf de eerste kennismaking met de werkgever en de organisatie, de monitoring tijdens het project tot de afronding en evaluatie hiervan.

Ook ben ik druk bezig met onze campagne ‘Samen helpen we de regio Utrecht in het zadel!’. Dit is een campagne waarmee bedrijven in de provincie Utrecht hun eigen medewerkers kunnen enthousiasmeren om vaker op de fiets te komen. Er is een gratis basispakket beschikbaar bestaande uit communicatie-materialen, een probeerpool met e-bikes en de Ik fiets-app. Met deze app kunnen medewerkers via challenges al fietsend punten verdienen. Voor elke organisatie zit er een passend aanbod bij. De samenwerking aangaan met bedrijven en hun enthousiasme geven mij ontzettend veel energie, net zoals het zien van gedragsverandering bij de medewerkers. Je bent bij Goedopweg bezig met het maatschappelijke belang, dat vind ik echt super gaaf.

Wat is jouw tip om duurzamer te reizen?

“Pak de fiets!" Dat is gezond, duurzaam en ook nog eens hartstikke lekker. Ik vind dat een heerlijk begin en eind van de dag, al helemaal bij het eerste lentezonnetje of wanneer ik weet dat ik een dag vol binnen zitten tegemoet ga.

Heb je nog een vraag aan onze volgers?

“Wat beweegt jou om wel of niet de fiets te pakken? Wat zou er voor nodig zijn om je vaker op de fiets te krijgen?” Laat je reactie achter op LinkedIn.

Portretfoto Laura Tenniglo
Vragen?

Heb je vragen over het werk van Laura? Stel je vragen door contact met haar op te nemen!

Neem contact op met Laura