De Reis van Tobias van den Briel

Publicatie
12 februari 2024
Laatst geupdate
13 februari 2024

Tobias is mobiliteitscoach bij Goedopweg. Hij vertelt je meer over zichzelf en over zijn rol.

Korte introductie: waar kom je vandaan, wie ben je, wat deed je hiervoor?

‘Ik ben Tobias van den Briel. Ik woon in Weesp, ben geboren in Leeuwarden en ik heb gestudeerd in Enschede. Ik begon met werken in Amsterdam bij een adviesbureau, hier kwam ik in aanraking met mobiliteit. Dit vond ik zo interessant dat ik mijn eigen adviesbureau heb opgezet in duurzaam en flexibel mobiliteitsbeleid. Zo ben ik ook bij Goedopweg beland.’

Wat sprak je aan in Goedopweg en wat houdt je functie in?

‘Duurzame mobiliteit spreekt mij sowieso heel erg aan. Goedopweg past daarom ook precies in mijn straatje. We werken hier met een leuke, gedreven en innovatieve groep mensen samen aan het verduurzamen van de mobiliteit in de regio Utrecht.

Bij Goedopweg ben ik mobiliteitscoach en accountmanager binnen mijn team. Hiervoor organiseer en leid ik bijeenkomsten over duurzame mobiliteit en fiscaliteit, in samenwerking met gemeenten en bedrijven.  

Ik ondersteun werkgevers direct met het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid. Dit doe ik aan de hand van onze mobiliteitsscan. Deze vult de werkgever in. Ik neem de werkgever vervolgens mee in hun huidige situatie en hoe zij door middel van aanpassingen in het beleid hun doelstellingen kunnen behalen.

Meestal doen we dit doormiddel van workshops bij werkgevers. Hierin laat ik zien wat er (fiscaal) mogelijk is in hun mobiliteitsbeleid. We nemen alle deelaspecten van het mobiliteitsbeleid door, denk bijvoorbeeld aan het parkeerbeleid, het wagenpark en hybride werken. Ik laat werkgevers voorbeelden zien van andere bedrijven die inspireren. Aan het eind van de workshop ligt er een conceptbeleid voor de werkgever.

Voor Mkb’ers (midden-en kleinbedrijven) hebben we vooral online middelen beschikbaar in onze Eerste Hulp Bij Mobiliteit aanpak (EHBM). We hebben namelijk al veel kant en klaar liggen, denk aan fietsplannen. We blijven zoeken naar manieren hoe we kleinere bedrijven kunnen helpen. Zo persoonlijk, maar toch efficiënt mogelijk. Momenteel zijn we bezig met het ontwikkelen van een chatfunctie voor directe vragen.’

Hoe ziet een werkdag eruit en wat geeft je energie?

‘Meestal begin ik thuis met mijn standaard taken, zoals het beantwoorden van mijn e-mails. Hierna heb ik vaak één of twee sessies per dag, waarin ik een scan bespreek of een workshop geef.

Gemotiveerde bedrijven die openstaan voor nieuwe ideeën en verandering geven mij heel veel energie. Je kunt daar echt impact maken!’

Wat is jouw tip om duurzamer te reizen?

‘De meest duurzame manier van reizen is niet reizen. Denk goed na over hoe je reist en waarom je zo reist.

Doe vooral onze mobiliteitsscan en zie wat voor effecten bepaalde maatregelen hebben op de duurzame doelstellingen van jouw bedrijf. Zo kun je ontdekken wat werkt. Kom je er niet uit? Neem dan contact met me op!’

Heb je nog een vraag aan onze volgers?

Wat ik me nou echt afvraag: waar loop jij tegenaan in het verduurzamen van de mobiliteit van jouw bedrijf? Laat je reactie achter op LinkedIn.

Portretfoto Tobias van den Briel
Vragen?

Heb je vragen over het werk van Tobias? Stel je vragen door contact met hem op te nemen!

Neem contact op met Tobias