Ondernemers en gemeente werken samen om de bereikbaarheid van IJsselstein te verbeteren met duurzaam vervoer.

Publicatie
19 september 2023
Laatst geupdate
18 januari 2024

Gemeente Ijsselstein, VIHIJ (Vereniging voor Industrie en Handel IJsselstein) en Goedopweg starten samen het project 'Duurzame Mobiliteit IJsselstein'. Doel is om de bereikbaarheid van IJsselstein met duurzaam vervoer te verbeteren.

Vrouw loopt bij een tramhalte. Achter haar staat een tram.

Duurzaam vervoer

Door onderzoek te doen naar de reisbewegingen van en naar IJsselstein, gevolgd door onderzoek naar de haalbaarheid van verbetermogelijkheden kan de bereikbaarheid van Ijsselstein duurzaam worden verbeterd. Denk aan vervoer vanaf een bushalte, verbeterde fietsroutes en handige tips over reiskostenvergoedingen en voorzieningen.

Hoe pakken we dit aan?

Alle werkgevers in IJsselstein hebben gratis toegang tot de mobiliteitsscan. De interactieve mobiliteitsscan van MobilityAnalyst geeft bedrijven inzicht in de mobiliteit en laat zien waar kansen liggen om mobiliteit duurzamer, goedkoper en vitaler te maken. De mobiliteitsadviseurs van Goedopweg helpen werkgevers op weg met de tool en geven advies over te nemen maatregelen en activiteiten.

Scans bundelen

Om inzicht te krijgen in de vervoerbewegingen in de hele gemeente Ijsselstein willen de deelnemende partijen scans bundelen. Dit gebeurt uiteraard helemaal AVG-proof. Door de resultaten te vergelijken kunnen de deelnemers kijken welke gezamenlijke maatregelen zorgen voor een betere bereikbaarheid. De mobiliteitsadviseurs van Goedopweg kunnen aan de hand van de mobiliteitsscans ook adviseren over hoe bedrijven ervoor kunnen zorgen dat ze zo min mogelijk last hebben van wegwerkzaamheden en mogelijke vertragingen die dit oplevert. Dit werkt het beste wanneer zoveel mogelijk bedrijven in een gebied een mobiliteitsscan invullen.

Last mile

De scans zijn ook nuttig om te bepalen hoeveel mensen met trein of bus kunnen reizen en of voor het laatste stuk van de reis, de 'last mile', nog aanvullend vervoer geregeld moet worden. In verschillende andere gebieden heeft Goedopweg door dit met lokale spelers goed te regelen de bereikbaarheid verbeterd.

Meedoen?

Wil je ook met je bedrijf meedoen aan Duurzame Mobiliteit Ijsselstein? Ga naar de website van de gemeente Ijsselstein en meld je aan, of plan een digitale meeting met Tobias van Goedopweg in via onderstaande button: