Provincie Utrecht start onderzoek naar beleving op vijf toekomstige doorfietsroutes

Publicatie
25 mei 2023
Laatst geupdate
18 januari 2024

Provincie Utrecht start met een onderzoek naar de beleving van vijf fietsroutes. Dit gebeurt op fietspaden waar we, samen met de gemeenten, doorfietsroutes gaan aanleggen. Doorfietsroutes zijn vlotte, veilige en comfortabele fietspaden tussen dorpen en steden om ook op een langere afstand fietsen naar werk of school aantrekkelijk te maken.

Meerdere fietsers rijden over een fietspad langs de weg

Doorfietsroutes

Provincie Utrecht start met een enquête naar de beleving van vijf fietsroutes. Dit gebeurt op fietspaden waar doorfietsroutes komen. Het gaat om de volgende routes:  

  • Amersfoort - Hilversum;
  • Utrecht - Hilversum;
  • Houten - Lage Weide;
  • Houten Castellum - Utrecht Science Park (USP);
  • USP - Veenendaal.

De enquête wordt uitgevoerd door Goudappel Coffeng op dinsdag 23, donderdag 25 en zaterdag 27 mei. Er worden flyers op de fietspaden uitgedeeld en de enquête wordt online verspreid.

Waarom onderzoek?

Met het onderzoek willen we allereerst kijken hoe de beleving nu is en wat we in het definitief ontwerp nog mee kunnen nemen. Daarnaast willen we later, als de doorfietsroute klaar is en wordt gebruikt, met een een-meting het verschil meten. Voor de 4 andere doorfietsroute is reeds een nulmeting uitgevoerd.

Wat zijn doorfietsroutes?

Meer mensen op de fiets vraagt om een vlot, veilig en comfortabel fietsnetwerk. Juist om forenzen ook op een langere afstand te stimuleren om te fietsen, realiseren we samen met gemeenten negen doorfietsroutes. Hiermee worden bestaande fietspaden verbeterd, aan elkaar verbonden en voorzien van herkenbare belijning, bewegwijzering en waar mogelijk verlichting. Fietsers komen minder obstakels tegen en krijgen vaker voorrang op ander verkeer. Op de doorfietsroutes zijn alle fietsers welkom, of je nu snel of rustig fietst, daarvoor zijn ze breed genoeg.

Meer weten en meedoen?

Meedoen met de enquête kan via: www.goudappel.nl/doorfietsroutes en tot 18 juni. Onder de deelnemers worden leuke prijzen verloot. Op www.provincie-utrecht.nl/doorfietsroutes  en op de storymap vind je meer informatie over deze doorfietsroutes.

Vrouw fietst over een brug
Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

nieuwsbrief

  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie