Thema's

Bekijk hieronder een overzicht van onze thema's of maak meteen een afspraak met een van onze mobiliteitscoaches.

Jonge man stapt met vouwfiets in de bus

Hybride werken

Flexibel zijn in werkplek en werktijden heeft veel voordelen. Slim afwisselen tussen thuis en kantoor betekent minder in de file, minder reistijd en lagere kosten. Lekker geconcentreerd werken op het juiste moment op de juiste plek heeft écht de toekomst.

CO2-reductie

Het milieu is een steeds groter thema als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door je mobiliteit te verduurzamen kun je fors besparen op de CO2-uitstoot van je bedrijf. Dat is winst voor onze planeet én voor je bedrijf.

Fiets

Collega’s die fietsen zijn fitter en minder vaak ziek dan hun autorijdende collega’s. Hun CO2-uitstoot is nagenoeg nul en fietsen is goedkoop voor jou als werkgever. Een fietser kost je jaarlijks gemiddeld zo’n € 550. Ov is zes keer duurder en een leaserijder kost maar liefst 32 (!) keer meer. Tel uit je winst!

Openbaar vervoer

Reizen met de trein, tram en bus is schoner, relaxter en vaak goedkoper dan met de auto. Helemaal als je de kosten voor parkeren meerekent. Wil jouw bedrijf minder CO2 uitstoten en ook nog eens slim kosten besparen? Laat medewerkers dan met het ov komen, in plaats van in de auto stappen. Het levert meer op dan je denkt.

Communicatie & gedrag

Je wilt je nieuwe mobiliteitsbeleid in praktijk brengen. Maar medewerkers vragen om anders te reizen betekent nogal wat. Hoe krijg je je mensen mee in de veranderingen? Wat is je verhaal? En hoe ga je ermee om als er weerstand is?

Elektrisch rijden

Wil je bijdragen aan het milieu? Laten zien dat je je bewust bent van het belang van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Of wil je kosten besparen, gebruik maken van gunstige regelingen en klaar zijn voor de toekomst? Elektrisch rijden brengt het je allemaal tegelijk.

Deelmobiliteit

Deelmobiliteit is in opkomst. Er zijn steeds meer aanbieders van deelauto’s, deelfietsen en -scooters. Ook overheden en steden nemen deelmobiliteit op in hun mobiliteitsplannen. Dus voor een bedrijf zijn er steeds meer voordelen aan deelmobiliteit.

Wetten & regels

Als ondernemer moet je je houden aan verschillende wetten en regels rondom mobiliteit. Bovendien zijn er verschillende fiscale voordelen waar je gebruik van kunt maken. De belangrijkste zijn misschien wel de werkkostenregeling (WKR), de reiskostenvergoeding, fiscale regels rondom een fiets van de zaak en – binnenkort – de CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit.

Parkeren

Iedereen gegarandeerd een parkeerplek voor de deur? Dat is steeds minder vanzelfsprekend. De ruimte is schaars en parkeren duur. Maar medewerkers en bezoekers willen toch hun auto kwijt. Hoe zorg je dat vraag en aanbod blijven passen? En kan het duurzamer? Werp samen met ons een frisse blik op je parkeerbeleid.

Direct aan de slag?

Ga zelf aan de slag met de MobiliteitsIndex of 2-minutenscan. Of neem contact op met één van onze mobiliteitscoaches.