Meld je aan voor de inspiratiesessie op 20 juni 2023: samen werken aan duurzame mobiliteit in het Stationsgebied Utrecht!

Datum
20 juni 2023
Locatie
Hoofdkantoor Nederlandse Spoorwegen (NS) (Laan van Puntenburg 100, 3511 ER Utrecht)
Tijd
14:30 - 15:30 uur

Organisaties in het Stationsgebied staan voor een enorme uitdaging: hoe houden we het Stationsgebied in de toekomst leefbaar en bereikbaar? Op 20 juni organiseren we een gratis inspiratiesessie voor organisaties uit het gebied. We geven een inkijkje in hoe de negen grootste werkgevers in het Stationsgebied sinds 2020 samenwerken aan duurzame mobiliteit. Zo inspireren we andere organisaties om ook aan de slag te gaan. Gastspreker Marco te Brömmelstroet, Hoogleraar Urban Mobility Futures aan de Universiteit van Amsterdam, illustreert waar ons mobiliteitsdenken vandaan komt en waarom we ons denken zélf moeten veranderen om huidige uitdagingen op te lossen. Tijdens de inspiratiesessie staan kennisuitwisseling, inspiratie en netwerken centraal. Alle organisaties uit het gebied zijn uitgenodigd.

North Star On Track

Met de komst van het Besluit CO2-reductie werkgebonden personenmobiliteit in 2024 is het belangrijker dan ooit om als werkgever aan de slag te gaan met een toekomstbestendig mobiliteitsbeleid. De negen grootste werkgevers in het Stationsgebied hebben zich verenigt in het initiatief North Star. Ze hebben hoge ambities op het gebied van duurzame mobiliteit. Namelijk om de gezamenlijke CO2-uitstoot in 2025 te halveren ten opzichte van 2020. Dat doen ze onder andere door autokilometers te verminderen en fietsgebruik te stimuleren. Op 20 juni is het eerste meetmoment: North Star On Track. Je komt tijdens de sessie meer te weten over hoe de negen grootste werkgevers in het Stationsgebied samenwerken aan duurzame mobiliteit. En de plannen voor het Stationsgebied. 

Gastspreker Marco te Brömmelstroet

Marco te Brömmelstroet is Hoogleraar Urban Mobility Futures aan de Universiteit van Amsterdam, oprichter van het Urban Cycling Institute en academisch directeur van het Lab of Thought. Als wetenschapper onderzoekt hij de relaties tussen mobiliteit, de stad en de samenleving. Zijn huidige werk focust op mobiliteitsinnovaties en hoe ons huidige mobiliteitsdenken ons beperkt in het benoemen van problemen en oplossingen.

In de sessie neemt hij ons mee in een verhaal dat laat zien waar ons mobiliteitsdenken vandaan komt, hoe het een belangrijke verklaring is voor de huidige uitdagingen in het mobiliteitssysteem en waarom we ons denken zélf moeten veranderen. Laat je inspireren door zijn expertise en innovatieve ideeën over duurzame mobiliteit!

Eerste Hulp bij duurzame Mobiliteit

En dat is nog niet alles! Ook laat onze mobiliteitscoach zien hoe je direct aan de slag kunt met duurzame mobiliteit met ‘Eerste hulp bij Mobiliteit’. We geven praktische tips met concrete handvatten om als werkgever aan de slag te gaan in de eigen organisatie.

Programma 20 juni 

  • Vanaf 16:00 uur: inloop
  • 16.30 - 17:30 uur: start inspiratiesessie

            - North Star On Track

            - Gastspreker Marco te Brömmelstroet, Universiteit van Amsterdam

            - Praktische tips van Goedopweg experts

  • Vanaf 17.30 uur: borrel & netwerken

Wil jij erbij zijn? Meld je dan direct aan. Het aantal plekken is beperkt. Na aanmelding ontvang je meer informatie.

Schrijf je in via dit formulier

Ben jij klaar om je te laten inspireren?