Adviseurs uit regio Utrecht werken samen aan een duurzame toekomst
Het openbaar vervoer, deelvervoer en parkeergelegenheid op één plek. Mobiliteitshubs bieden reizigers het gemak om voor diverse duurzame vervoersmiddelen te kiezen, makkelijker over te stappen en vaak ook de reistijd te verminderen. Een regionaal netwerk van mobiliteitshubs is dan ook een wens, maar wat komt erbij kijken om een hub te realiseren?
Werkatelier Mobiliteitshubs
Op 14 februari organiseerde Goedopweg samen met de Gemeente Utrecht een werkatelier ‘Mobiliteitshubs’, om adviseurs uit de regio en gemeenten te inspireren en ervaringen met elkaar te uit te wisselen.
De dag begon met een excursie naar de hubs van Vaartsche Rijn en het Krachtstation. Daar kregen we te horen hoe deze hubs tot stand zijn gekomen, wat hun succesfactoren zijn en tegen welke uitdagingen ze zijn aangelopen.
Om het ‘how to’ scherp te krijgen, werden er door de gemeente Utrecht en Goedopweg inspirerende presentaties gehouden over geleerde lessen en werd er dieper ingegaan op organisationele vraagstukken, zoals: hoe geef je de hubs een plek in de openbare ruimte? En hoe zorg je ervoor dat reizigers de hubs herkennen? Hierover ontstond een mooie uitwisseling.
Tot slot werd er in kleinere groepjes aan ingebrachte casussen gewerkt en werd er aan sommige ideeën zelfs al meer handen en voeten gegeven.
Samen bouwen aan deelmobiliteit in de regio
Het werkatelier Mobiliteitshubs is onderdeel reeks van bijeenkomsten. In de komende anderhalf jaar zullen er nog meer bijeenkomsten, workshops en samenwerkingen plaatsvinden om de regionale groei van deelmobiliteit, hubs en MaaS verder vorm te geven. Samen wordt er zo gewerkt aan een duurzame toekomst van mobiliteit en maken we de drukke regio Utrecht beter bereikbaar én beter leefbaar.