De reis van Tim van de Scheur
- Publicatie
- 2 september 2024
- Laatst geupdate
- 5 september 2024
Tim is Programma-coördinator bij Goedopweg. Hij vertelt je meer over zichzelf en over zijn rol. "Ik heb al drie jaar geen auto meer. Wat ik heb geleerd: je komt altijd thuis.”
Korte introductie
Mijn naam is Tim van de Scheur en ik ben geboren in Apeldoorn. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Ede, midden op de Hoge Veluwe.
Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd in Groningen en een master in International Business and Management gedaan. Tijdens mijn studie heb ik ook een periode in Istanbul gewoond. Na mijn afstuderen besloot ik te gaan reizen en heb ik een jaar in Australië doorgebracht. In dat jaar ontdekte ik de oostelijke helft van Australië en deed ik verschillende baantjes, zoals koeien melken en suikerspinnen verkopen. Twee van mijn Australische vrienden werkten als consultants, en ik realiseerde me toen dat dit beroep goed bij mij en mijn opleiding paste.
Terug in Nederland ben ik op zoek gegaan naar een baan in de consultancy. Ik begon bij een klein adviesbureau in de automotive sector, waar ik uiteindelijk projectleider werd.
Na een tijd in de Automotive sector gewerkt te hebben, ben ik erachter gekomen dat je geen enkel probleem op deze wereld gaat oplossen door meer auto’s op de weg te zetten. Ik ben op zoek gegaan naar een baan waar ik iets goed kon doen voor de wereld en mijn kennis en ervaring van mobiliteit en adviseren kon toepassen. & Morgen, het bureau waar ik nu werk past hier perfect bij."
Wat sprak je aan in Goedopweg en wat houdt je functie in?
“Bij &Morgen ben ik een periode actief geweest voor Groot Schiphol Bereikbaar, een andere werkgeversbenadering. Toen ik de vacature zag bij Goedopweg als Programma-coördinator voor de werkgeversbenadering, leek het me dus echt een goede match. Inmiddels zit ik hier al bijna drie jaar.
Samen met programmamanager Annemieke zorg ik ervoor dat mijn team zo goed mogelijk hun werk kan doen. Ik ben bezig met de “binnenkant” en Annemieke met de “buitenkant”. Annemieke houdt zich namelijk bezig met de strategie en het contact met onze moederorganisaties en ik hou me bezig met het team zelf. Ik neem bijvoorbeeld taken uit handen die niet bij hun directe werkzaamheden horen, maar die wel belangrijk zijn. Ons doel is om zoveel mogelijk werkgevers te helpen met het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid en het verminderen van hun co2-uitstoot. Door de juiste tools, kennis en communicatie in te zetten, zorg ik dat mijn team het werk zo goed en efficiënt mogelijk kan uitvoeren.
Ik werk ook aan nieuwe projecten, zoals innovatiepilots. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het uitvoeren van analyses en het opstellen van rapportages voor ons team en het afleggen van verantwoording aan onze moederorganisaties. Verder houd ik me ook bezig met een deel van de financiële taken en de coördinatie met de communicatieafdeling."
Hoe ziet een werkdag eruit en wat geeft je energie?
“Ik overleg vooral veel met collega’s. Ik mail en werk veel in Excel. Ik maak presentaties, analyses en rapportages. Dat is heel veel afstemmen. Het idee is ook dat ik op de hoogte ben van alles wat er in het team gebeurt. Ik moet weten waar de gebiedsregisseurs, de mobiliteitscoaches en de acquisiteurs mee bezig zijn en wat hen belemmert in het goed uitvoeren van het werk. Ik leg ook verbinding tussen de verschillende gebieden en werkvelden, zowel binnen het team, als met de andere onderdelen van Goedopweg. Als ze in het ene gebied tegen een probleem aanlopen en daar is in het andere gebied al een oplossing voor, dan verbind ik ze met elkaar. Daarom is het belangrijk dat ik ook op de hoogte ben van wat overal speelt.
Ik word vooral heel blij als mijn team het goed doet en van hun overwinningen. Als ze werkgevers aanhaken bijvoorbeeld, of grote projecten starten. Dat geeft me energie."
Wat is jouw tip om duurzamer te reizen?
“Ik heb er zoveel! Pak lekker buiten de spits de trein. Ik snap echt niet dat mensen nog in de file kunnen staan. In de trein klap ik mijn laptop open, lees ik een boek of ik leer Pools via Duolingo.
Nog een tip: plan je sporten om de spits heen. Als ik vroeg klaar ben ga ik voor de spits naar huis en ga ik thuis sporten. Als ik wat later klaar ben ga ik hier in Utrecht sporten en dan na de spits naar huis.
Ik heb al drie jaar geen auto meer. Ik heb hem misschien twee keer echt gemist. Er is altijd een oplossing om op je bestemming te komen. Soms is de oplossing duur, bijvoorbeeld een taxi. Maar tel bij elkaar op wat de aanschaf, benzine, belastingen, parkeervergunning en de verzekering bij elkaar kosten. Je bespaart nog steeds honderden euro’s en wat ik heb geleerd: je komt altijd thuis.”
Vragen voor Tim?
Neem contact met hem op!
Op de hoogte blijven van duurzame mobiliteit?
- Ontvang kennis, inzicht en inspiratie
- Maandelijkse nieuwsbrief