Fiets naar je Werkdag 2023: nieuwe fietservaringen bij het UMC Utrecht!

Publicatie
25 mei 2023
Laatst geupdate
18 januari 2024

25 mei vierde het UMC Utrecht de Fiets naar je Werkdag met een bijzondere aftrap van de campagne ‘Wij helpen je in het zadel’! Deze campagne heeft als doel medewerkers te stimuleren om vaker de fiets te pakken. En er is flink uitgepakt!

UMC Utrecht lanceert haar fietscampagne

Het UMC Utrecht heeft vol enthousiasme haar fietscampagne gelanceerd tijdens de Fiets naar je Werkdag. Medewerkers kregen de unieke kans om trendy e-bikes uit te proberen en zelfs een virtuele woon-werkroute te ervaren met behulp van Virtual Reality (VR). Vele waren blij verrast met de mogelijkheid om op een duurzame en gezonde manier naar het werk te gaan. Een van de medewerkers, Stefan deelde zijn ervaring:

Geweldig om nu twee weken lang deze elektrische te kunnen testen om eens te kijken of ik inderdaad straks een kwartier eerder op mijn werk ben in plaats van met een gewone fiets en fiets ik straks lekker langs de files? Ik ben gewoon heel benieuwd om dit eens te gaan testen!

Gratis e-bikes uitproberen

Medewerkers van het UMC Utrecht kunnen de komende twee weken gratis e-bikes uitproberen. Dit stelt hen in staat om de voordelen van elektrisch fietsen zelf te ervaren en te ontdekken of het een geschikte keuze is voor hun dagelijkse woon-werkverkeer.

Tijdens de campagneperiode zal er ook extra aandacht worden besteed aan een fietsplan en beschikbare fietsvoorzieningen bij het UMC Utrecht. Zoals aantrekkelijke kortingen op fietsaankopen en een mobiele fietsenmaker. Het UMC Utrecht en Goedopweg willen ervoor zorgen dat medewerkers alle benodigde ondersteuning en faciliteiten hebben om fietsen tot een aantrekkelijke optie te maken.

Fietsgebruik is niet alleen voordelig voor je gezondheid en welzijn, maar ook voor het verminderen van verkeersdrukte en CO2 uitstoot in de regio Utrecht.

Het UMC Utrecht en Goedopweg hopen dat andere organisaties geïnspireerd zullen raken door hun inzet en ook stappen zullen zetten om fietsvriendelijke maatregelen te implementeren. Samen kunnen we werken aan een duurzamere en gezondere toekomst!

Geïnspireerd geraakt?

We kijken graag samen met jou naar de juiste aanpak om medewerkers in het zadel te krijgen.