Goedopweg en de gemeente Utrecht bundelen krachten om de fietsvriendelijkheid in Utrecht Oost te verbeteren.

Publicatie
22 februari 2024
Laatst geupdate
26 februari 2024

Goedopweg en gemeente Utrecht gaan samenwerken aan de veiligheid van fietsers in Utrecht-Oost, om het fietsgebruik te stimuleren.

Meerdere fietsers rijden over een fietspad door de stad

Samenwerken voor een veiliger Utrecht-Oost

Utrecht Oost (Utrecht Science Park en Rijnsweerd) is één van drukste fietsgebieden van Nederland. Om te zorgen dat nog meer mensen op een prettige manier naar en door het gebied kunnen fietsen, wil Goedopweg, in samenwerking met de gemeente Utrecht, de veiligheid op de fiets verder bevorderen. Onderzoek laat namelijk zien dat een groter gevoel van (fiets)veiligheid meer mensen stimuleert om met de fiets te reizen. Om die reden gaan politie en handhaving op pad voor veilig fietsverkeer in Utrecht Oost. Goedopweg ondersteunt de gemeente Utrecht door gesprekken te voeren met de organisaties, ziekenhuizen en onderwijsinstellingen in het gebied. Zij weten immers wat er in het gebied én op het fietspad gebeurt.

Extra fietscontroles in Utrecht Oost

In het voorjaar voeren handhavers van de gemeente Utrecht en politie daarom extra controles uit langs de belangrijkste fietsroutes. Ze controleren onder andere op gebruik van fietslichten in het donker, telefoongebruik op de fiets en veilig oversteken. Een mobiele fietsenmaker is aanwezig om eventuele euvels direct tegen een gereduceerd tarief te verhelpen. Het is bedoeld als vriendelijke herinnering aan het feit dat je veiligheid op de fiets voor een belangrijk deel zelf in de hand hebt. Hiermee maken we samen fietsen in Utrecht Oost een stukje veiliger en kan iedereen prettig van en naar werk of studie reizen. 

Portretfoto Laura Tenniglo
Meer weten over fietsstimulering?

Neem contact op met Laura, onze projectleider fietsstimulering!

Neem contact op met Laura
Vrouw die op een laptop aan het werk is in de trein
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van duurzame mobiliteit?

  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie
  • Maandelijkse nieuwsbrief