Houten trapt het fietsseizoen af met de fietscampagne 'Houten zet Bedrijven en Medewerkers in het Zadel'.

Publicatie
31 mei 2023
Laatst geupdate
16 juli 2024

Het bruiste in Houten tijdens de kick-off van de fietscampagne "Houten zet Bedrijven en Medewerkers in het Zadel". Het doel van deze campagne is om fietsen in Houten te stimuleren.

Houten zet Bedrijven en Medewerkers in het Zadel

Start fietscampagne

Gedurende de campagneperiode krijgen bedrijven en medewerkers in Houten de kans om twee weken lang gratis e-bikes uit te proberen en verdienen ze punten via de ikfiets app.

Wethouder Wouter van den Berg opende de dag en sprak zijn enthousiasme uit:

"Vandaag begint een nieuwe fietsactie in Houten. Vorig jaar zijn Ondernemend Houten, PMO Houten, Goedopweg en de gemeente Houten gestart met de campagne Duurzame bereikbaarheid in Houten. Toen hebben 46 werknemers gezamenlijk meer dan 8000 kilometer gefietst. Deze fietskilometers zetten we om in bloemrijke veldjes op het bedrijventerrein. Goed voor een groene en biodiverse werkomgeving. Nu willen we die energie voortzetten om werkgevers én werknemers in Houten enthousiast te maken om vaker de auto te laten staan. We richten ons op bereikbaarheid met de fiets en werken samen met bedrijven en medewerkers om het fietsen naar het werk te stimuleren. Houten is al twee keer eerder verkozen tot Fietsstad van Nederland, en we hebben ons oog op die titel gericht voor 2028!"

Fietsvriendelijke werkgevers

BD-Totaal Organic Foodservice, Geonius, Benning en IZA Accountants ontvingen tijdens de opening het certificaat 'Fietsvriendelijke Werkgever' van de Fietsersbond. Een mooie erkenning voor de inzet van deze werkgevers om het fietsen actief te stimuleren. Mark Rurup, directeur bij Geonius, benadrukt het belang van fietsen voor hun werknemers:

Wij vinden het belangrijk om als werkgever fietsen te stimuleren. Ons bedrijf is actief in de infrastructuur en mobiliteit. Voor projecten reizen collega's vaak nog met de auto. Om hier een tegengewicht aan te bieden, willen we fietsen stimuleren. We merken dat duurzaamheid ook steeds belangrijker is voor de nieuwe generatie.

Mark Rurup, directeur bij Geonius

Frank Rutten, vertegenwoordiger van de ondernemingsraad van Geonius, deelt zijn motivatie om vaker te gaan fietsen:

Ik ben hier vandaag omdat ik bewegen en gezondheid belangrijk vind. Ik wil vaker met de fiets naar het werk en de auto laten staan. Dat lukt nu nog niet altijd, maar een evenement zoals vandaag geeft je energie en maakt je weer bewust. Ik wil mezelf uitdagen om minimaal één keer per week de fiets te pakken.

Werkgevers en medewerkers kunnen e-bike’s uitproberen en meedoen aan fietschallenges.

Ook kunnen werkgevers in regio Utrecht verschillende fietsstimuleringspakketten aanvragen. Laura Tenniglo van Goedopweg zegt daarover: "Met verschillende fietsstimuleringspakketten willen we werkgevers ondersteunen om fietsen leuker, makkelijker en aantrekkelijker te maken. De komende weken zijn we aanwezig op verschillende bedrijventerreinen in Houten. We nodigen werkgevers en werknemers uit om een e-bike uit te proberen of deel te nemen aan de fietschallenge via de ikfiets app.

Meedoen?

Woon of werk je in Houten en wil je meedoen?

Download de ikfiets app en spaar voor fietspunten of kom een e-bike uitproberen op de volgende locaties: Doornkade (7 juni), De Schaft (14 juni) en Meerpaal (21 juni).

Download de Ikfiets App
Ben je werkgever en wil je meer weten over de fietsstimuleringspakketten?

Samen willen we zoveel mogelijk medewerkers in het zadel krijgen. Dus neem gerust contact met ons op als je vragen of ideeën hebt over de verschillende pakketten. Je kan je hier ook eenvoudig aanmelden.

Meer informatie, of wil je je aanmelden?