Over ons

Bij Goedopweg werken wij iedere dag aan een bereikbare en leefbare regio Utrecht!

In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen.

Goedopweg actie fietsers goodiebag

Het programma is ontstaan uit het landelijke initiatief Beter Benutten. Hierbij werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om met innovatieve maatregelen de bereikbaarheid van de drukste regio’s in Nederland te verbeteren.

Regio Utrecht: draaischijf van Nederland

De regio Utrecht, waarvan de grenzen samenvallen met die van de provincie Utrecht, is de draaischijf van ons land als het om verkeer en vervoer gaat. In dit kleine stukje Nederland zijn elke dag miljoenen reizigers op pad. Daarom is het extra belangrijk dat de regio Utrecht bereikbaar en leefbaar blijft. Ook tijdens werkzaamheden!

Studenten op perron

Innovatieve projecten

De deelnemende partijen werken, uiteraard in samenwerking met alle partners, al sinds begin 2015 aan nieuwe initiatieven. Zo komen er nieuwe fietspaden en wordt het ov wordt geoptimaliseerd. Goedopweg stimuleert automobilisten om het wegennet zo te benutten dat het goed blijft doorstromen. Dit alles doen we om het uiteindelijke doel te bereiken: een goed bereikbare en leefbare regio Utrecht. Dit doen we onder meer door het stimuleren van thuiswerken, slimme verkeerslichten voor zowel automobilisten als fietsers en het promoten van andere, slimme manieren van reizen. Ben je nieuwsgierig naar wat we nu precies allemaal doen? Je vindt al onze projecten onder het menu 'Projecten'.

Wil je met ons meedenken?

Heb je een innovatief idee, een handige tip of vraag? Laat het ons dan vooral weten en stuur een mail naar info@goedopweg.nl. Zo zorgen we er samen voor dat onze regio goed bereikbaar blijft!

De bereikte resultaten

De regio Utrecht wordt niet alleen leefbaarder en makkelijker te bereiken, er worden nog veel meer grootse resultaten bereikt.

17.300

Vermeden autoritten per dag vanaf 2019


Ruim 200.000

Medewerkers proberen actief met hulp van Goedopweg niet of anders te reizen


29.930

ton CO2 reductie per jaar