Over ons

Bij Goedopweg werken wij iedere dag aan een beter bereikbare regio

In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen aan een goede bereikbaarheid en een gezonde leef- en werkomgeving in onze regio.

Goedopweg actie fietsers goodiebag

Het programma vond haar oorsprong vanuit het landelijke initiatief Beter Benutten. Hierbij werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om met innovatieve maatregelen, de bereikbaarheid van de drukste regio’s in Nederland te verbeteren.

De regio Utrecht: de draaischijf van ons land

De regio Utrecht, waarvan de grenzen samenvallen met die van de provincie Utrecht, is de draaischijf van ons land wanneer het verkeer en vervoer betreft. Miljoenen reizigers zijn iedere dag weer op pad op dit kleine stukje Nederland. En dat maakt de bereikbaarheid van deze regio natuurlijk ontzettend belangrijk. Ook tijdens werkzaamheden!

Studenten op perron

Tientallen innovatieve projecten

Onder de vlag van Goedopweg, uiteraard in samenwerking met alle partners, wordt er al sinds begin 2015 aan nieuwe initiatieven gewerkt. Er worden nieuwe fietspaden aangelegd, het ov wordt geoptimaliseerd en we stimuleren automobilisten om het wegennet zo te benutten dat het goed blijft doorstromen. Ons doel is een leefbare en goed bereikbare regio Utrecht. Dit doen wij door een mix aan infrastructurele maatregelen, het stimuleren van thuiswerken, groene golven voor zowel automobilisten als fietsers en het promoten van andere, slimme manieren van reizen. Ben je nieuwsgierig naar wat we nu precies allemaal doen? Je vindt al onze projecten onder het menu 'Projecten'.

Wil je met ons meedenken?

Heb je een innovatief idee, een handige tip of zit je met vragen? Laat het ons dan vooral weten en stuur ons een mailtje via info@goedopweg.nl. Zo zorgen we er samen voor dat onze regio goed bereikbaar blijft!

De bereikte resultaten

De regio Utrecht wordt niet alleen leefbaarder en makkelijker te bereiken, er worden nog veel meer grootse resultaten bereikt.

9.900

spitsmijdingen per dag


14.447

Deelnemers gingen je voor


9.650

ton CO2 reductie per jaar