Vandaag beginnen met elektrisch vervoer = op tijd klaar voor 2030

Publicatie
4 november 2022
Laatst geupdate
18 januari 2024

De deadline voor de klimaatdoelen van 2030 komt steeds dichterbij. Daarnaast is er in Brussel besloten dat vanaf 2035 iedere nieuwe auto die in de EU verkocht wordt CO2-uitstootvrij moet zijn. Steeds meer werkgevers maken dan ook de overstap naar een elektrisch wagenpark. Een overstap die al snel vijf tot tien jaar zal vragen. Slagvaardig zijn in 2030 betekent dan ook; nu van start gaan. Wat komt er kijken bij die transitie? Hoe ga je om met laadcapaciteit, met arbeidsvoorwaarden, met de ‘last mile’, met zero emissie in de grote steden? Met een afschrijftijd van tien jaar wil je bijvoorbeeld nu beginnen met het elektrificeren van je bestelbussen en ander transport, anders ben je te laat. Goedopweg zet al deze vragen én de antwoorden voor je op een rij tijdens dit webinar.

Inspiratie en lessen uit de praktijk

We schetsen je trends en cijfers, geven je inzicht én inspiratie uit de praktijk.

Bijvoorbeeld met het verhaal van Koninklijke BAM Groep die ervoor gaat om ruim 3.600 werknemers in de elektrische auto te krijgen vóór 2027. Vanuit welke visie werkt BAM en welke keuzes worden gemaakt? En hoe krijg je je medewerkers hierin mee? Ook vertellen we je hoe samenwerking helpt om stappen te zetten. BAM werkt samen met andere bedrijven in de Green Business Club Bunnik aan het verduurzamen van mobiliteit in dit gebied.

En we vertellen je het verhaal van MRA-elektrisch over laadpalen op je bedrijventerrein. Bied je dit aan je medewerkers aan, of juist niet? Doe je het alleen, of misschien wel samen met je buren? Je leert welke afwegingen je kunt maken om tot de juiste keuze te komen. We wachten nog op de definitieve bevestiging van een derde inspirerende spreker, maar nu al belooft het een boeiend webinar te worden met waardevolle lessen voor je eigen praktijk.

Over de sprekers tijdens de webinar:

Koninklijke BAM Groep

BAM beschikt met ruim 3.600 arbeidsvoorwaardelijke leaseauto’s over een van de grotere leasewagenparken van Nederland. Het bedrijf wil met de elektrificatie van het leasewagenpark de eigen CO2-voetafdruk aanzienlijk verlagen. Hoe kom je van de eerste 40 naar 400 en hoe ga je door naar 3.600 elektrische auto’s? Peter van der Tas, manager klant en projecten neemt ons mee in visie, keuzes, overwegingen over arbeidsvoorwaarden, leasevormen, laadfaciliteiten en alles wat je tegenkomt bij de benodigde gedragsverandering van je medewerkers.

Peter van der Tas, manager klant en projecten.

MRA - Elektrisch

Binnen het project MRA-Elektrisch werken overheden in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht samen om elektrisch vervoer te stimuleren en een netwerk van publieke oplaadpunten te realiseren. Als projectleider weet Annabel van Zanten dat er voor eind 2023 voor 100 bedrijventerreinen een plan moet liggen hoe het laden wordt ingericht. In haar rol is ze expert in het helpen van bedrijven bij het opstellen van een laadplan voor hun bedrijventerrein.

Annabel van Zante, projectleider logistiek en bedrijventerreinen

Werken aan duurzame bereikbaarheid

Weten welke duurzame oplossing past bij jouw organisatie? Bekijk een van onze oplossingen of neem direct contact op.

Vrouw die in de trein een boek leest
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie