De Onderwijsaanpak - Minder drukte in de spits en meer veiligheid

  • Beter bereikbare scholen
  • Samen afspraken maken

Ruim 200.000 (!) leerlingen, studenten en medewerkers reizen tijdens de spits van en naar hun scholen en onderwijsinstellingen in de regio Utrecht. Dit draagt elke dag bij aan de drukke spits op de weg en in het ov. Dat kan anders.

Hybride onderwijs en onderlinge afstemming

Met de aanpak helpen we onderwijsinstellingen met plaats- en tijdonafhankelijk onderwijs. We stimuleren omdenken in onderwijslogistiek, roosteren, plannen en gebouwengebruik. We laten studenten in ‘challenges’ meedenken over oplossingen voor het spreiden in mobiliteit en tijd, maar ook voor veiliger, rustiger en gezondere mobiliteit. Daarbij brengen we onderwijsinstellingen samen. Om van elkaar te leren. Of om lestijden, soorten vervoer en verkeersstromen op elkaar af te kunnen stemmen. Want samen afspraken maken werkt het best. 

Ook leren van en met elkaar?

De Onderwijsaanpak zetten we al gebiedsgericht in, ofwel waar veel onderwijsinstellingen bijeen zijn. Maar ook kunnen scholen en instellingen zich bij ons aanmelden. Dan brengen we ze bij elkaar. We organiseren (online) bijeenkomsten, dragen kennis over en inspireren met relevante thema’s. Bovendien helpen we om met álle partijen afspraken te maken. Bijvoorbeeld met vervoersbedrijven en nieuwe aanbieders van mobiliteit.

Bekijk onze andere oplossingen

Goedopweg helpt je gratis op weg naar een duurzamer mobiliteitsbeleid.

Vrouw die op een laptop aan het werk is in de trein
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van duurzame mobiliteit?

  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie
  • Maandelijkse nieuwsbrief