Telindus in Utrecht wil écht de meest duurzame IT-leverancier worden

Van data, cloud, storage tot verbindingen en networking. Telindus ontwikkelt, installeert en beheert veilige IT-platforms en -infrastructuren voor haar klanten. Het bedrijf in Utrecht heeft de ambitie om de meest duurzame IT-leverancier te worden.

Vier goede redenen

Daar zijn volgens Hanco de Labije, manager KVGM & MVO van Telindus, vier goede redenen voor. “Ten eerste merken we allemaal dat het klimaat aan het veranderen is, en dat de aarde het moeilijk heeft. Daar willen we als bedrijfsleven toch wel een steentje aan bijdragen om dat te verminderen. Daarnaast vragen onze klanten erom. In aanbestedingen merken we bijvoorbeeld dat duurzaamheid steeds zwaarder weegt en dat er heel veel vragen over worden gesteld.”

Ook de arbeidsmarkt is een reden om verder te verduurzamen, volgens De Labije. Nieuwe medewerkers vinden het belangrijk om te werken bij een organisatie die duurzaam is en ambities heeft op dit terrein. Verder is moederbedrijf Proximus, waarvan Telindus een dochteronderneming is, ook ambitieus om duurzamer te worden.

Telindus

Thuiswerken zorgt voor halvering CO2-footprint

Telindus heeft de laatste jaren belangrijke stappen gezet voor een CO2-neutralere bedrijfsvoering. Veel medewerkers zijn gaan thuiswerken, en dat alleen al heeft geleid tot 50 procent reductie van de CO2-footprint van het bedrijf. Daarnaast zijn medewerkers meer elektrisch gaan rijden, en zijn daar eigen laadpalen voor. Het dak van het bedrijfspand ligt vol zonnepanelen, die evenveel stroom opwekken als het energieverbruik van vijftig huishoudens in een jaar.

Hoe wil Telindus de komende tijd verder verduurzamen? Allereest kijkt het bedrijf hoe ze de komende jaren het eigen energieverbruik verder kan verlagen. Om ook het woon-werkverkeer onder de loep te nemen voert Goedopweg een mobiliteitsscan uit. “Daarmee brengen we het reisgedrag van onze medewerkers in beeld”, vertelt De Labije. “Op basis van die scan kunnen we ervoor zorgen dat we nog minder reisbewegingen maken, of duurzamer naar kantoor komen, bijvoorbeeld met openbaar vervoer of met ander duurzamer vervoer.”

Elektrische leaseauto’s en andere duurzame keuzes

Telindus biedt haar medewerkers allerlei opties voor duurzame mobiliteit. Zo stimuleert het bedrijf het gebruik van elektrische leaseauto’s, kunnen medewerkers die geen gebruikmaken van een leaseauto kiezen voor een mobiliteitsregeling of kiezen voor een ov-kaart, om onbeperkt gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ook is er een reiskostenvergoeding.

Komend jaar werken we die opties ook verder uit. Dan stimuleren we de duurzame oplossingen ook verder, zodat het makkelijker en goedkoper wordt voor mensen om een duurzame keuze te maken.

Mobiliteitsscan + advies

Wanneer je je als bedrijf aanmeldt voor de scan, lever je informatie aan over het woon-werkverkeer van jouw organisatie. Goedopweg gaat aan slag en binnen twee weken vindt er een interactieve mobiliteitsscan plaats. Je kunt in real-time verschillende scenario’s berekenen en kiezen welke maatregelen het beste passen.

In de scan analyseert Goedopweg de huidige manier van woon-werkverkeer van de medewerkers en berekenen we waar de kansen liggen om slimmer, duurzamer, goedkoper en gezonder te reizen. Na de scan bespreek je samen met de adviseur het advies en de ondersteuning die past bij jullie beleid en hoe je het beste de nieuwe maatregelen kunt inzetten.

Voor ieder bedrijf kan de prioriteit van een nieuw mobiliteitsbeleid anders liggen, afhankelijk van de doelstellingen van je bedrijf. Zo kan het bijvoorbeeld bijdragen aan CO2-doelstellingen, modern werkgeverschap, kostenbesparing en nog veel meer.

Meer info?

Wil je zelf aan de slag met het verduurzamen van je mobiliteitsbeleid en weten hoe je dat het beste kunt doen? Wij helpen je kosteloos bij de mobiliteitsscan en het maken van een duurzaam mobiliteitsbeleid!