Goedopweg start #Goedverhaal campagne

Publicatie
1 maart 2022
Laatst geupdate
18 januari 2024

Vandaag start een nieuwe campagne van Goedopweg gericht op positieve en aansprekende verhalen rondom duurzame mobiliteit binnen de provincie Utrecht. De campagne draagt de naam #Goedverhaal. #Goedverhaal heeft als doel om werkgevers te motiveren stappen te zetten naar een duurzaam mobiliteitsbeleid door middel van positieve voorbeelden.

Gemeente Houten

In het eerste #goedverhaal staat de samenwerking tussen verschillende partijen in de gemeente Houten centraal. Houten staat bij uitstek bekend als een gemeente die werk maakt van duurzaam reizen. De gemeente is meermaals uitgeroepen tot Fietsstad van Nederland en werkt toe naar het energieneutraal zijn in 2040.

Door een nieuwe samenwerking zet men in Houten stappen naar een duurzame bereikbaarheid. Werkgevers, de ondernemersvereniging, gemeente Houten en Goedopweg zijn samen een bijzonder project gestart. Zij werken samen voor een duurzame en betere mobiliteit naar bedrijventerreinen.

In de maanden februari en maart komt met #goedverhaal het verhaal van onder andere Hilde de Groot, wethouder duurzaamheid in Houten, aan bod. Zij vertelt over de rol van de gemeente in de samenwerking.

“Door samen te werken maken we Houten bereikbaar”

De campagne

De campagne richt zich op drie pijlers. Heldere, aansprekende en positieve verhalen van werkgevers uitlichten. Verhalen van werkgevers die werk maken of hebben gemaakt van het verduurzamen van hun mobiliteitsbeleid. De verhalen worden online in de breedste zin van het verhaal verteld. Via social media, video en verdieping op de website krijgt de doelgroep inzicht in het waarom en hoe van deze uitgelichte verhalen.

Werkgevers krijgen daarnaast de handvatten van Goedopweg aangereikt om zelf een #goedverhaal te vertellen. Door het delen van tips, infographics en toolkits.

De samenwerking van de Gemeente Houten is de eerste in een reeks verhalen die worden uitgelicht. Binnenkort zullen onder andere ook de Triodos bank, CNV Connectief en Terberg & Benschop volgen.

Betrokken partijen

In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat samen aan een aantrekkelijke en goed bereikbare regio Utrecht.

Werken aan duurzame bereikbaarheid

Weten welke duurzame oplossing past bij jouw organisatie? Bekijk een van onze oplossingen of neem direct contact op.

Vrouw die in de trein een boek leest en naar buiten staart
Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie