MBO-ers op de fiets campagne bij ROC Midden Nederland Gezondheidszorg en Welzijn College in Utrecht

Publicatie
29 juni 2022
Laatst geupdate
18 januari 2024

Afgelopen donderdag was Goedopweg aanwezig op het Gezondheidszorg- en Welzijn ROC Midden Nederland College aan de Vondellaan in Utrecht. Het doel deze dag was de MBO-ers op de fiets campagne te promoten bij de ROC Midden Nederland studenten. Deze dag was er zelfs een Apple I-watch te winnen als de studenten mee gingen doen door zich aan te melden bij de Ikfiets app. De fietssimulator in de centrale hal waar de studenten tegen elkaar konden strijden trok zeker de aandacht. Onder aanmoediging van de mede-studenten gingen ze voor de snelste tijd waarbij ze een afstand moesten afleggen van 200 meter. Uiteindelijk was Leon de snelste met een tijd van 17.37 seconden en Romy had van de meiden het snelst gefietst met een tijd van 20.84 seconden.

Ook directeur van het Welzijn College, Freek Klijzing, een van de grondleggers van deze samenwerking, is erg enthousiast over deze campagne. Hij liep zelfs de hele dag met een t-shirt door de school waar een QR-code op stond om de ROC studenten direct mee te laten doen. Hij gaf aan:

"Vitaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Ik vind het dan ook mooi om te zien dat we door samen te werken met Goedopweg dit extra kunnen stimuleren. Iedereen weet dat bewegen gezond is. Al beweeg je maar 30 minuten meer op een dag dan gaat je gezondheid al enorm vooruit. Ik zou het dan ook zeer toejuichen als veel meer ROC Midden Nederland studenten de fiets pakken om zich te verplaatsen. Maar soms is het niet een logische eerste of tweede keus. Ik hoop met deze campagne dat er in ieder geval vaker voor wordt gekozen. En bewegen is natuurlijk niet het enige om vitaal te worden of te blijven. Alles hangt met elkaar samen. Denk bijvoorbeeld ook aan gezonde voeding zoals de appel die vandaag wordt uitgedeeld. Bij ons Vitaiteitslab zijn we hier dan ook dagelijks mee bezig ook bijvoorbeeld hoe je de studenten zelf de regie kan laten nemen. Het mooie vind ik dan ook dat deze campagne samen met 4 van onze ROC Midden Nederland studenten is opgezet."

Freek Klijzing

Directeur Welzijn College

Je kan blijven winnen, winnen, winnen…!

Op 23 mei hebben 2 studenten al een mooie fiets gewonnen. En op 13 juni ontvingen twee studenten mooie Airpods. En nu hebben Leon en Romy een bol.com cadeaubon gewonnen. De Apple I-watch SE is gewonnen door ROC Midden Nederland student Walt hij heeft inmiddels bericht gehad: hartelijk gefeliciteerd Walt met deze mooie prijs! Het is dus geen grap maar een hele mooie kans!

Over ROC Midden-Nederland

ROC Midden-Nederland verzorgt met zo’n 1750 medewerkers het onderwijs voor ongeveer 18.000 studenten. Ons onderwijsaanbod is ondergebracht in 13 mbo-colleges, VAVO Lyceum en Bedrijfsopleidingen met locaties in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein. Wij gaan voor het succes van onze studenten. Aan dat succes werken we samen met onze studenten en met gemeenten, werkgevers, (koepel)organisaties, onderwijs- en maatschappelijke instanties zodat ons onderwijs goed aansluit op de beroepspraktijk van nu èn morgen.

Man die op zijn laptop aan het werk is in de trein
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie