Ondernemers en gemeente werken samen in Duurzame Mobiliteit Houten

Publicatie
8 april 2021
Laatst geupdate
18 januari 2024

Ondernemers in Houten kunnen via het project Duurzame Mobiliteit Houten gratis toegang krijgen tot de mobiliteitsscan van MobilityAnalyst. Ondernemend Houten en de gemeente Houten willen met het project samen met Goedopweg de bereikbaarheid van Houten op een duurzame manier verbeteren. Bedrijven kunnen door hun mobiliteitsscans te bundelen samen oplossingen bedenken en kennis uitwisselen over bijvoorbeeld reiskostenvergoedingen of voorzieningen bij bedrijven.

Aanbod

Het aanbod is voor alle werkgevers in Houten, van kleine tot grote bedrijven. De interactieve mobiliteitsscan van MobilityAnalyst geeft bedrijven inzicht in de mobiliteit en laat zien waar kansen liggen om mobiliteit duurzamer, goedkoper en vitaler te maken. De mobiliteitsadviseurs van Goedopweg helpen werkgevers op weg met de tool en geven advies over te nemen maatregelen en activiteiten.

Scans bundelen

Om inzicht te krijgen in de vervoerbewegingen per bedrijventerrein en in de hele gemeente Houten willen de deelnemende partijen scans bundelen. Dit gebeurt uiteraard helemaal AVG-proof. Door de resultaten te vergelijken kunnen de deelnemers kijken welke gezamenlijke maatregelen zorgen voor een betere bereikbaarheid. De mobiliteitsadviseurs van Goedopweg kunnen aan de hand van de mobiliteitsscans ook adviseren over hoe bedrijven ervoor kunnen zorgen dat ze zo min mogelijk last hebben van wegwerkzaamheden en mogelijke vertragingen die dit oplevert. Dit werkt het beste wanneer zoveel mogelijk bedrijven in een gebied een mobiliteitsscan invullen.

Last mile

De scans zijn ook nuttig om te bepalen hoeveel mensen met trein of bus kunnen reizen en of voor het laatste stuk van de reis, de 'last mile', nog aanvullend vervoer geregeld moet worden. In verschillende andere gebieden heeft Goedopweg door dit met lokale spelers goed te regelen de bereikbaarheid verbeterd.

Wil je ook met je bedrijf meedoen aan Duurzame Mobiliteit Houten? Ga naar de website van Ondernemend Houten en meld je aan!

Vrouw die met een koptelefoon in de trein zit
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie