Terugblik bijeenkomst duurzame mobiliteit IJsselstein

Publicatie
7 mei 2024
Laatst geupdate
15 mei 2024

Op 22 april kwamen werkgevers, de gemeente en de VIHIJ bij elkaar, zowel fysiek als online, om te praten over de toekomst van onze stad. Hun doel? Een bereikbaar IJsselstein, waar iedereen makkelijk kan komen waar ze willen zijn. En dat realiseren op een duurzame manier.

Eerste bijeenkomst 'Duurzame Mobiliteit IJsselstein'

Goedopweg organiseerde op 22 april in samenwerking met de Gemeente IJsselstein, VIHIJ en werkgevers in het gebied een bijeenkomst voor bedrijven over duurzame mobiliteit in IJsselstein. Deze bijeenkomst is ook de aftrap van het samenwerkingsverband tussen de partijen.

Goedopweg heeft de afgelopen periode samen met werkgevers in IJsselstein de reisbewegingen in kaart gebracht van bijna 2500 werknemers bij 40 organisaties. Tijdens de bijeenkomst op 22 april deelden we voor het eerst de resultaten van die scan. Hoe verlopen de huidige reisbewegingen van werknemers in IJsselstein? Wat is de OV-potentie? En voor hoeveel procent van de medewerkers is de fiets een optie? We lieten zien welke effecten werkgevers kunnen bereiken als er meer met het OV of de fiets wordt gereisd.

Wethouders Eveline Schell (Economische Zaken en Volksgezondheid) en Peter Bekker (Mobiliteit en Parkeren) vertellen waarom zij meedoen aan deze samenwerking. Eveline vertelt over het belang van vitaliteit en gezondheid en hoe belangrijk goed bereikbare bedrijventerreinen zijn voor de gemeente IJsselstein. Peter Bekker zoomt in op het verbeteren van het openbaar vervoer en hoe belangrijk het is om hier samen voor te gaan staan. Ook vertelt hij wat er al is bereikt in IJsselstein op het gebied van bereikbaarheid.

"Als je je medewerkers op de fiets of te voet naar het werk kunt krijgen, heb je ze al een stukje beweging cadeau gedaan."

Eveline Schell- Wethouder Economische Zaken en Volksgezondheid'

Samen met mobiliteitsgids Rien Tilstra en mobiliteitscoach Tobias van den Briel werden de uitkomsten van de regioscan besproken. Aanwezige werkgevers gaven aan hoopvol en positief verrast te zijn over de reispotentie binnen de gemeente IJsselstein. Zo zijn er veel kansen voor het fietsgebruik en het openbaar vervoer, met natransport.

Project 'Duurzame Mobiliteit IJsselstein'

Gemeente IJsselstein, VIHIJ (Vereniging voor Industrie en Handel IJsselstein) en Goedopweg zijn afgelopen jaar samen het project 'Duurzame Mobiliteit IJsselstein' gestart. Het doel van dit project is om de bereikbaarheid van IJsselstein met duurzaam vervoer te verbeteren.

Vervolgbijeenkomst 11 juni

Hoe gaan we in IJsselstein met de uitkomsten aan de slag? Wat kunnen we concreet doen?
Nu is het tijd om deze ideeën om te zetten in concrete acties. Op dinsdag 11 juni is er van 12:00-14:00 een vervolgbijeenkomst. We nodigen werkgevers die willen meedenken en aanwezig willen zijn bij deze bijeenkomst van harte uit om contact op te nemen met Tobias.

Portretfoto Tobias van den Briel
Wil je meepraten over de toekomst van IJsselstein?

Meld je dan aan voor de vervolgbijeenkomst!

Mail naar Tobias
Vrouw die op een laptop aan het werk is in de trein
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van duurzame mobiliteit?

  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie
  • Maandelijkse nieuwsbrief