‘Vanuit heel Nederland reist men naar Leusden’

Publicatie
17 maart 2023
Laatst geupdate
16 juli 2024

Dit is wat Tim de Bondt, voorzitter van de Bedrijvenkring Leusden, opvalt bij het zien van de regioscan van Leusden. Ongeveer 50 mensen zijn aanwezig bij de bijeenkomst om te luisteren en mee te denken over hoe het gebied op een duurzame manier bereikbaar kan worden gemaakt.

‘Vanuit heel Nederland reist men naar Leusden’

21 werkgevers met in totaal 3500 werknemers namen eerder dit jaar deel aan de gratis mobiliteitsscan. Goedopweg biedt deze werkgevers individuele ondersteuning en daarnaast presenteert Tobias van den Briel, mobiliteitscoach van Goedopweg, de mogelijkheden om Leusden als gebied op een duurzame manier bereikbaar te maken.

Pon wil in 2025 een volledig elektrisch wagenpark voor zakelijk gebruik.

Pon (een van de grootste bedrijven in Nederland) laat zien hoe zij innoveren op gebied van mobiliteit, naast de verkoop van auto’s. Zij bieden diverse mogelijkheden om te reizen, waaronder de elektrische fiets en samenwerkingen met aanbieders van deelmobiliteit. Duurzaam ondernemen is een van de pijlers van hun strategie ‘We move you to a better world’. Ook vertellen zij hoe ze hun eigen beleid aangepakt hebben door diversiteit te bieden. Het stimuleren van slimmer werken, actief vervoer en het welzijn van hun medewerkers is daarbij een belangrijke focus. Zo willen ze hun medewerkers genoeg keuze bieden. Pon heeft zichzelf een ambitieus doel gesteld om in 2025 een volledig elektrisch wagenpark voor zakelijk gebruik te hebben.

De visie van Leusden.

Wim Vos, wethouder verkeer en vervoer van Leusden, vertelt hoe zij de toekomst zien voor elektrische mobiliteit en de energietransitie. Hij is hoopvol en tegelijkertijd bewust van de uitdagingen voor ‘de wijk van de toekomst’. Hij roept de aanwezigen op deze samen met de gemeente aan te gaan.

Resultaten regioscan

Tijdens de bijeenkomst bespreekt Tobias van den Briel de resultaten van de regioscan met de aanwezige deelnemers. Hij benoemt hierbij de kansen en de bijbehorende effecten om het gebied op een duurzame manier bereikbaar te maken. Ook wordt er besproken welke acties er genomen kunnen worden, op welke manier en op welke locatie. Daarnaast benadrukt Tobias hoe samenwerken tussen de individuele organisaties kan bijdragen aan het behalen van deze doelen.

Tijdens een korte interactieve workshop denken de deelnemers actief mee over de kansen in het gebied en hoe er van, naar én in Leusden beter gereisd kan worden. De resultaten van deze bijeenkomst worden meegenomen in de vervolgacties. Hiervan houden wij je uiteraard op de hoogte.

Meedoen?

Wil je ook meedoen met dit project, of een gratis mobiliteitsscan aanvragen voor jouw organisatie?

Vrouw die in de trein op haar laptop werkt
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie