Eerste Hulp Bij (duurzame) Mobiliteit aangeboden aan MKB-ers op Lage Weide

Publicatie
19 januari 2023
Laatst geupdate
18 januari 2024

Op 16 januari is het officiële startschot gegeven van de Green Deal Lage Weide waarbij diverse ondernemers van Lage Weide hebben aangegeven duurzaamheid een belangrijk thema te vinden. Het decor was de Green Deal Braderie in hotel Carlton in Utrecht waar verschillende duurzaamheidsopties werden gepresenteerd. Vier thema's stonden centraal: energietransitie, duurzame mobiliteit, klimaatadaptie en circulaire economie. Goedopweg presenteerde onder het thema ‘duurzame mobiliteit’ haar nieuwe ‘Eerste Hulp Bij (duurzame) Mobiliteit – tool’ aan de ondernemers van Lage Weide.

Eerste Hulp Bij (duurzame) Mobiliteit (EHBM)

Werken aan duurzame mobiliteit ziet er namelijk voor elke ondernemer anders uit. Wat past nu het beste bij jouw organisatie en hoe maak je deze plannen waar? Ondernemers die direct aan de slag willen met duurzame mobiliteit krijgen met de EHBM tool concrete stappenplannen én downloadbare teksten voor in (arbeids)overeenkomsten. De tool behandelt zes thema's: klaar voor elektrisch rijden, handig hybride werken, duurzaam met openbaar vervoer, pak vaker de fiets, slimmer parkeren en het meenemen van je medewerkers in duurzame keuzes. Tijdens de Green Deal Braderie konden ondernemers de tool als een van de eersten te testen. Bezoekers ontvingen daarnaast een EHBM-kit met routekaart.

Mobiliteitsscan

Ondernemers konden bij de stand van Goedopweg ook terecht voor de Mobiliteitsscan. Een aantal MKB-ers op de braderie waren al bekend met de scan en zijn al bezig met de vervolgstappen.

Direct aan de slag

Meten = weten!

De mobiliteitsscan laat zien hoe de mobiliteit van jouw bedrijf, zoals bijvoorbeeld alle reisbewegingen van medewerkers, er nu uitziet. Het geeft je de kans om aan verschillende knoppen te draaien die direct laten zien wat het effect is van verandering.

Mobiliteitsscan
Een vrouw zit aan tafel thuis achter een laptop.
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie