Geslaagde Lunchsessie 'Fiets' in Utrecht Oost: Inspiratie en Netwerken voor een Duurzame Toekomst

Publicatie
19 september 2023
Laatst geupdate
16 juli 2024

Maandag 18 september 2023 werd Utrecht Oost het toneel van een inspirerend evenement dat in het teken stond van duurzame mobiliteit en het bevorderen van fietsgebruik. De provincie Utrecht en Goedopweg bundelden hun krachten om de lunchsessie 'Fiets' te organiseren, met als doel Utrecht Oost bereikbaar te houden op een duurzame manier. De nadruk lag op netwerken, elkaar inspireren en van elkaar leren.

Afwisselend programma

Het programma van de lunchsessie bood een diverse reeks activiteiten die de aanwezige HR-adviseurs of facility managers inzicht gaven in de potentie van fietsen in Utrecht Oost. De dag begon met een warm welkom door Anneke Knol (algemeen directeur) van de provincie Utrecht, die benadrukte hoe cruciaal het is om gezamenlijk duurzame mobiliteit te omarmen voor een beter bereikbaar gebied. Gwen Boon (programma manager Fiets, provincie Utrecht) presenteerde de ontheffing voor speedpedelec en de plannen voor doorfietsroutes. Om zo veilig, vlot en snel naar het gebied te kunnen fietsen.  

De lunchsessie 'Fiets' heeft me geïnspireerd en heeft nieuwe inzichten gegeven in hoe we fietsgebruik in onze organisatie kunnen bevorderen. Een leuk dynamisch programma waarin veel verschillende onderwerpen werden behandeld, van voorzieningen tot gedragsverandering. Het was geweldig om te zien hoeveel mensen hier gepassioneerd over zijn.

Ruut van Rossen - Universiteit Utrecht

'Ga toch fietsen'

Gastspreker Thomas Braun, auteur van het boek 'Ga toch fietsen!' gaf een inspirerende lezing over hoe de fiets zijn leven heeft veranderd. Na de lezing was het tijd voor een informele lunch, waarbij de aanwezigen de kans kregen om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Aanwezigen splitsten daarna in twee groepen op. Enerzijds gaf het Universitair Medisch Centrum Utrecht een inkijk in hun fietsbeleid, terwijl Wijnand van Goedopweg een presentatie verzorgde over effectieve gedragsinterventies om werknemers te motiveren voor de fiets als vervoermiddel te kiezen.

Fiets Roadshow

De lunchsessie sloot af met een 'Fiets roadshow', waar de aanwezigen de kans kregen om verschillende elektrische fietsen te testen. Zo konden de deelnemers zelf de voordelen van de elektrische fiets en speedpedelec ervaren. Elke organisatie kan deze roadshow langs laten komen om zo werknemers twee weken kosteloos een fiets te laten testen.  Wil jij dat ook? Klik dan op onderstaande button.

Gebiedsregisseurs Utrecht Oost