Goedopweg helpt ROC en Nimeto met mobiliteitsprobleem

Publicatie
17 december 2020
Laatst geupdate
18 januari 2024

Voor de lockdown reisden zo'n 7.700 studenten op schooldagen per bus vanuit Utrecht naar een locatie van ROC Midden Nederland of Nimeto in Nieuwegein. Hartstikke goed natuurlijk, maar door toenemende drukte en het uitvallen van de tram kampten beide instellingen met een mobiliteitsprobleem. Ze schakelden de hulp in van Goedopweg en al snel werden passende oplossingen gevonden.

Toenemende drukte

ROC Midden Nederland verzorgt onder andere middelbaar beroepsonderwijs in Amersfoort, Utrecht en Nieuwegein. In deze laatste plaats heeft de onderwijsinstelling 4 locaties: Dasseweide, Newtonbaan, Structuurbaan en Harmoniebaan. Ook mbo-vakschool Nimeto heeft een vestiging in Nieuwegein, aan de Harmoniebaan. Voor de lockdown namen op schooldagen zo’n 7.700 studenten de bus om vanuit Utrecht op één van deze schoollocaties te komen. Dit hoge aantal kwam mede doordat de tram tijdelijk niet rijdt op het traject. Wegens toenemende drukte op de perrons en in de bussen was veilig en verantwoord reizen volgens de geldende coronamaatregelen niet langer mogelijk.

Snel actie

Marianne Nobels, Projectmanager Onderwijsaanpak bij Goedopweg, sprak hierover met Frans Veul van Nimeto en Aris Willems van ROC Midden Nederland. Samen met vervoerder QBuzz en David Eerdmans van provincie Utrecht werd snel actie ondernomen. Op de drukste ritten, zoals lijn 65, blijkt de inzet van meer capaciteit de oplossing. Op andere plekken helpt het als reizigers zich beter verdelen over de bestaande lijnen. Door bussen vaker te laten rijden en bij meerdere haltes te laten stoppen, werd het busvervoer beter bruikbaar voor de studenten en werd Nieuwegein beter bereikbaar. Zodra de studenten weer op school lessen gaan volgen, wordt dit voortgezet.

Samenbouwen aan mobiliteit

Goedopweg vindt dit een mooi voorbeeld van hoe vervoerders, onderwijsinstellingen en reizigers met elkaar in beweging komen en zo gezamenlijk bouwen aan een bereikbare en leefbare regio Utrecht.

Ben je een onderwijsinstelling en wil je ook in beweging komen? Neem contact met ons op.

Vrouw die met een koptelefoon in de trein zit
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie