Goedopweg lanceert Verkeersverwachtingen.nl voor minder auto’s op de weg in de regio Utrecht

Publicatie
10 mei 2022
Laatst geupdate
24 maart 2023

Goedopweg lanceert het platform verkeersverwachtingen.nl. Hier is informatie te vinden over wegwerkzaamheden in de regio Utrecht die voor files, opstoppingen, omleidingen en vertragingen kunnen gaan zorgen. Om de reiziger en bewoner een handje te helpen, biedt het platform ook slimme reisopties die zijn afgestemd op de reisbehoeften. Het doel van het platform is om andere manieren van reizen en/of werken te stimuleren.

Afkicken van de auto

Verkeersverwachtingen.nl is een initiatief van Goedopweg. Daarin werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen aan goede bereikbaarheid en een gezonde leef- en werkomgeving in de regio Utrecht.

Regio Utrecht op de schop

De komende jaren gaat er hard aan de weg getimmerd worden in de regio Utrecht. Omdat deze wegwerkzaamheden een impact kunnen hebben op het reizen met de auto, introduceert Goedopweg Verkeersverwachtingen.nl. Het platform biedt reizigers en bewoners informatie over de wegwerkzaamheden, actuele reisinformatie en helpt bij het kiezen van alternatieve reismogelijkheden, oftewel: hoe af te kicken van de auto.

Reisadvies op maat

Bij het bieden van reisalternatieven is het van belang rekening te houden met de reisbehoeften van de reiziger of bewoner. Daarom houdt Verkeersverwachtingen.nl rekening met een aantal punten, zoals bijvoorbeeld motivatie en afstand, zodat het reisadvies past bij de reiziger. Voorbeelden hiervan zijn; een extra dag thuiswerken, een uurtje vroeger of later in de auto stappen, ander vervoer zoals het OV, de (elektrische) fiets of deelmobiliteit.

Wegwerkzaamheden eind mei van start

Op 31 mei starten de werkzaamheden aan de Westelijke stadsboulevard (Marnixlaan-Cartesiusweg) en vanaf 13 juni wordt er gewerkt aan de Galecopperbrug (Ring Zuid, A12). Beide werkzaamheden nemen meerdere jaren in beslag.

De ‘auto-afkickbus’

Automobilisten kunnen op 10 mei bij de ‘auto-afkickbus’ instappen en dan ‘voor de laatste keer’ plaatsnemen achter het stuur. Daarna ontvangen zij slimme reisalternatieven die het best bij hen passen om van de auto ‘af te kicken’.

Bezoek verkeersversverwachtingen.nl

Klik op onderstaande button om naar de website te gaan.

Werken aan duurzame bereikbaarheid

Meer weten over verkeersverwachtingen.nl?

Man zit in de trein terwijl hij muziek luistert en naar buiten kijkt
nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen?

  • Maandelijkse nieuwsbrief
  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie