Regio Utrecht viert "Fiets naar je Werk-dag" met Goedopweg

Publicatie
17 mei 2024

Donderdag 16 mei stond in het teken van de "Fiets naar je Werk-dag"! Verschillende bedrijven en overheden trapten deze dag af met fietsacties. Het fietsseizoen was al begonnen en krijgt nu een extra boost. Werkgevers spelen een belangrijke rol in het aanmoedigen van fietsen. Goedopweg organiseert activiteiten om zowel werkgevers als medewerkers in het zadel te helpen.

Fietsinspiratie

De dag werd gestart met een fietstocht in aanwezigheid van de fietsburgemeester Belle de Gast en acht werkgevers uit Utrecht die samenwerken aan duurzame bereikbaarheid. Ze fietsten van Utrecht Oost, door het stationsgebied naar Utrecht West. Samen verkenden ze fietsinitiatieven bij werkgevers zoals het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Provincie Utrecht, het stationsgebied Utrecht en de deelfietsen hubs op het bedrijventerrein Lage Weide. Daar eindigde de tocht met een roadshow en mobiele fietsenmaker, waar ook medewerkers van de omliggende bedrijven de nieuwste e-bikes uitprobeerden en hun fiets lieten checken. Deze roadshow werd georganiseerd in samenwerking met parkmanagement Lage Weide.

Ik word als fietsburgemeester heel gelukkig van Fiets naar je Werk-dag. En het is heel tof om werkgevers te spreken die echt gemotiveerd zijn om iets te veranderen en hierin ook te willen investeren met name voor hun medewerkers. Zo leveren zij een bijdrage aan een duurzame en gezonde regio

Belle de Gast, fietsburgemeester

Alle werkgevers aangesloten bij Goedopweg ontvingen voorafgaand aan deze dag een communicatiepakket ter promotie van de "Fiets naar je Werk-dag". Dit pakket bestond uit informatie en praktische tips om fietsen naar het werk nog aantrekkelijker te maken. Ook was er dinsdag 14 mei een digitale kennisbite voor werkgevers met een voorproefje over fietsstimulering.

Fietscampagne voor elke werkgever

Vorig jaar lanceerden Goedopweg en de Provincie Utrecht de campagne 'Samen helpen we de regio Utrecht in het zadel!'. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe plekken beschikbaar. Het doel van de campagne is om fietsen aantrekkelijker te maken voor medewerkers. Deelnemende organisaties kunnen bijvoorbeeld twee weken lang een e-bike laten uitproberen, advies krijgen over een fietsplan, of zelfs een roadshow op locatie organiseren.  

In 2023 hebben ongeveer 800 mensen fietsen uitgeprobeerd en aan een challenge van hun werkgever meegedaan. Gemeente Bunnik deed ook mee. Zij hebben nu 40 enthousiaste medewerkers die onder andere met hulp van een mooie fietsregeling veel meer zijn gaan fietsen van en naar hun werk.

Door werkgevers te helpen het enthousiasme van hun medewerkers aan te wakkeren stapten in 2023 meer mensen op de fiets. We hopen dit jaar natuurlijk weer op mooie resultaten

Laura Tenninglo

Projectmanager Slimme Mobiliteit

Utrecht helpt bedrijven in het zadel

Klik voor meer informatie over de campagne of hulp bij het opstellen van een fietsplan op onderstaande button:

Vrouw die op een laptop aan het werk is in de trein
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van duurzame mobiliteit?

  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie
  • Maandelijkse nieuwsbrief