Westelijke Stadsboulevard fietst de zomer door met slimme fietsacties

Publicatie
25 juli 2023
Laatst geupdate
16 juli 2024

De Westelijke Stadsboulevard (WSB) ondergaat momenteel een groene transformatie, en terwijl de werkzaamheden vorderen, biedt de fiets een slim en flexibel alternatief voor bewoners en bezoekers.

De fiets maakt de verkeersomleidingen een stuk aangenamer.

Bewoner WSB

Slimme reisalternatieven voor de Westelijke Stadsboulevard

De Westelijke Stadsboulevard is een belangrijke verkeersader, maar tijdens de werkzaamheden kunnen er verkeersomleidingen en files ontstaan. Slimme reisalternatieven, zoals het gebruik van (deel)fietsen en de handige reisplannerwizard, helpen om vertragingen te minimaliseren en soepel door de stad te bewegen. Bovendien is fietsen gezond voor jou én voor het milieu!

Werkgevers spelen een belangrijke rol

Werkgevers die nog wel een extra steuntje kunnen gebruiken om ‘in het zadel te komen’ kunnen zich aanmelden voor de fietsstimuleringscampagne "Utrecht helpt bedrijven in het zadel". Met verschillende stimuleringspakketten kunnen ze medewerkers aanmoedigen om vaker de fiets te pakken. Denk aan e-bike probeerpools en roadshows.

Samen fietsen voor een groenere en fleurigere WSB

Met de IkFietschallenge  willen we bewoners, werkgevers en reizigers activeren om vaker de fiets te pakken. Door samen te fietsen kunnen we niet alleen een groene omgeving creëren, maar ook mooie prijzen winnen! Voor elke 10 fietsritten spaar je 1 m2 bloemetjes langs de WSB. Ons doel is om maar liefst 25.000 ritten te maken, wat resulteert in 2.500 m2 bloemenpracht langs de complete WSB. En voor de fietser met het hoogste aantal ritten wacht een spectaculair dagje uit naar de Efteling voor vier personen, inclusief een groene reis!

Ook aan de slag met het thema fiets?

Wij helpen je graag verder! Ga zelf aan de slag met onze oplossingen of neem contact op met een van onze mobiliteitscoaches.

Vrouw staat op een deelfiets te wachten voor het stoplicht.
nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van duurzame mobiliteit?

  • Ontvang kennis, inzicht en inspiratie
  • Maandelijkse nieuwsbrief